Vágólapra másolva!
A síbalesetéből lábadozó sportolót a menedzsere szerint főleg a francia paparazzók zaklatják, ezért kell szigorúan védeni.

Amióta tavaly visszaköltöztették a Genfi-tó melletti otthonába, a 2013 decemberében súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher állapotáról kevés részlet szivárog ki. Menedzsere és szóvivője, Sabine Kehm a Spanyol Nagydíj hétvégéjén mindössze annyit árult el, hogy „a javulás kisebb jelei" tapasztalhatóak a Forma-1 hétszeres világbajnokán, de a részletekről cikkező lapokat korábban állítólag perrel fenyegette meg. Egy sajtójogra specializálódott ügyvéd, Felix Damm védi a családot.

A Der Spiegel szerint Schumacher otthonában különleges intézkedéseket kellett bevezetni, és még a külső ablakokat is el kellett sötétíteni, mert a környéken szinte mindig ólálkodik pár, teleobjektívvel felszerelkezett lesifotós. Sőt alacsonyan szálló helikopterekről és kamerás drónokkal is megpróbálnak felülről befényképezni az ingatlanba, hátha sikerül megörökíteniük Schumachert.

Schumacher otthonát védeni kell a paparazzóktól Forrás: AFP

Kehm azt mondta, „elsősorban a francia paparazzók nem tartják tiszteletben Michael privát szféráját." Ráadásul a család követni próbálja Schumacher elveit is, aki a pályafutása során végig tudatosan óvta a magánéletét. „Mindig szigorú szabályaink voltak, amelyeket együtt dolgoztunk ki" – magyarázta Kehm. „A munkáját elválasztotta a magánéletétől, ebből sohasem volt hajlandó engedni. Soha nem jelentek meg róla otthoni sztorik, és egyetlen újságírónak sem adta meg a telefonszámát."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!