Vágólapra másolva!
A sport nagyura szerint üzleti szempontból régóta Hamilton "a legjobb bajnok." Ecclestone a Ferrari csapatvezetőjét is bírálta. 

Közös interjút adott az F1 hivatalos weboldalának Bernie Ecclestone és Nico Rosberg, a brit üzletember pedig ki is használta az alkalmat, hogy szemtől szemben bírálja a Mercedes pilótáját, valamint beszóljon Sebastian Vettelnek és Maurizio Arrivabenének is.

"Alapvetően úgy gondolom, hogy hosszú ideje Lewis (Hamilton) a legjobb bajnok. Az élet minden területén ott van, legyen az a vörös szőnyeg, a divat vagy a zeneipar. Ez nem a te hibád, csupán nagyon különböző személyiségek vagytok" - mutatott Rosbergre. "Nico nem keresi a rivaldafényt, ahogy Lewis teszi. Ő híres akar lenni."

Rosberg válaszában elmondta, megérti, ha a jogtulajdonos számára minél kicsapongóbb a bajnok, annál jobb, de ő is "törődik a sporttal, és tenni akar érte" a maga módján. Ecclestone később hozzátette: "Pusztán üzleti szempontból - bocs Nico, hogy ezt kell mondanom - nem hajtasz sok hasznot a bizniszem számlájára". Szerinte a Német Nagydíj törlése is mutatja, hogy a rajongók nem állnak Rosberg mellette. "Ezzel szemben Lewis egy hős az Egyesült Királyságban. A britek imádják a Forma-1-et. Sebastian (Vettel) sem tesz sokat az F1-ért, az emberek alig ismerik fel az utcán."

Ecclestone szerint Hamilton eladhatóbb, mint Vettel vagy Rosberg Forrás: Daimler

A Mercedes pilótája "súlyos vádnak" nevezte Ecclestone kijelentését, és egy Hamilton által dedikált autogramkártyát nyújtott át a 84 esztendős üzletembernek. Később a Motorsport.com riporterének elmondta, nem lepték meg Ecclestone mondatai, mert Hamilton "mindig is elég nyitott volt ezzel kapcsolatban, és a világon mindenkit kritizált, akinek a felfogása nem olyan, mint Lewisé."

Rosberg úgy véli, nyilvánvaló, hogy "minél többet foglalkoznak ezzel, annál jobb, mert több feszültséget generál. Lewis sok tekintetben a maga útját járja, én ebből a szempontból kissé zárkózottabb vagyok, úgyhogy (Ecclestone kommentárja) nem lepett meg különösebben. Megértem a véleményét" - utalt arra, hogy a kritika miatt nem tervez változtatni a stílusán.

Akkor vegye el a belépőmet!

Megkapta a magáét Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke is. Róla korábban úgy hírlett, kifejezetten jó kapcsolatot ápol Ecclestone-nal, aki viszont most azt mondta, az olasz menedzser "csak saját magának, és nem a Forma-1-nek" tesz jót barátságos és szókimondó stílusával. "Én semmit sem hallottam erről, de holnap reggel visszavonhatja a belépőmet" - válaszolt Arrivabene. "Ha nem tetszik neki, ez van, mit kezdjek vele? Nem fogok megváltozni csak azért, mert ő ezt kéri."

Arrivabene sem tolja eléggé az F1 szekerét? Forrás: Scuderia Ferrari

A Reutersnek nyilatkozva a Scuderia vezetője hozzátette: "Minden tiszteletem mellett sem Bernie-nek kell elszámolnom azzal, amit teszek, hanem Marchionne úrnak" - utalt a Ferrari elnökére. "Ha Bernie-nek gondjai vannak azzal, ahogy intézem az ügyeket, jobb lenne, ha a csapatomhoz fordulna."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!