Vágólapra másolva!
Szerdán hivatalosan is bejelentették az új szerződést, miután tavaly nyár óta próbáltak megegyezni a részletekről. Hamilton újabb három évre kötelezte el magát, és állítólag 100 millió dollárt fog kapni.

Szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy Lewis Hamilton hosszas tárgyalások után végül megállapodott a Mercedesszel, és újabb három évre elkötelezte magát az istálló mellett, tehát legalább 2018 végéig a csapatnál marad.

Hamilton 2013 óta versenyez a Mercedesnél, és a jelenlegi szerződése az idei szezon végén jár le. Bár a pilóta és a csapat is rendszeresen úgy nyilatkozott, hogy a jövőben is együtt szeretnék folytatni a versenyzést, a hosszabbítás nagyon sokáig húzódott. A megbeszélések már tavaly nyáron megkezdődtek, ősszel azonban szüneteltették a tárgyalásokat, hogy Hamilton teljes mértékben a világbajnoki küzdelemre tudjon koncentrálni.

Noha a szezon után az volt a céljuk, hogy minél előbb tető alá hozzák az új szerződést, ez végül az idénynyitóig, sőt az első európai versenyig sem sikerült. Az ügyet lassította, hogy Hamilton tavaly megvált a menedzsmentjétől, és egyedül tárgyalt a Mercedesszel, ezért át kellett rágnia magát a körülbelül 80 oldalas, jogi szaknyelven írt szerződés részletein is.

Hamilton még évekig a Mercedesnél marad Forrás: AFP

"A Mercedes az otthonom, és nagyon boldog vagyok, hogy újabb három évig itt maradhatok" - nyilatkozta Hamilton a Mercedes közleményében. "A tavalyi győzelem után a csapat idén még éhesebb a sikerre, és ez rám is igaz. Még soha nem vezettem olyan jó autót, mint az idei Mercedes - minden hétvégén élvezet kihajtani vele a pályára, és minden nagydíjon a határon autózhatok vele."

A Mercedes igazgatója, Toto Wolff elmondása szerint rendkívül boldog, hogy "a mezőny legjobb pilótapárosával" folytathatja a munkát a következő években is. "Lewis tavaly egy történelmi világbajnoki cím részese volt a Mercedes-Benzzel, és az idei szezon egyik prioritása volt, hogy meghosszabbítsuk a szerződését" - mondta. "Elegendő időt hagytunk a tárgyalásokra, nem akartuk elsietni az ügyet."

Meg nem erősített hírek szerint Hamilton a következő három évre 100 millió dollárt fog kapni a Mercedestől. Csapattársa, Nico Rosberg már tavaly nyáron több évre hosszabbított az istállóval, ezért a következő idényben a Mercedes biztosan nem fog változtatni a pilótapárosán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!