Vágólapra másolva!
Toto Wolff szerint egyáltalán nem biztos, hogy Rosberg idei első győzelme megváltoztatja a csapaton belüli erősorrendet, hiszen Hamilton hamar fel tud állni a gyengébb hétvége után. Nem tudják, mi hátráltatta a britet Spanyolországban.

A 2015-ös idény első négy versenyén Lewis Hamilton nyújtott jobb teljesítményt a Mercedes pilótái közül, a Spanyol Nagydíjon azonban Nico Rosberg hétvégéje alakult tökéletesen, és a pole pozícióból indulva zavartalan győzelmet aratott. A német lemaradása még így is 20 pont a csapattársához képest, de egyesek arra számítanak, hogy a barcelonai futam fordulatot jelenthet a bajnokságban.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff azonban úgy véli, egyetlen győzelemből még nem lehet azt a következtetést levonni, hogy a következő versenyeken is Rosberg lesz jobb formában. „Mindketten nagyon erősek mentálisan" – mondta Wolff. „Az emberek mindig szeretnek a versenyzők közötti küzdelem dinamikájával foglalkozni, de az az igazság, hogy ők egy rossz hétvége vagy vereség után nagyon hamar fel tudnak állni."

„Ezt tavaly is láthattuk: mindenki azt találgatta, hogy vajon Nico felé billent-e a mérleg nyelve, vagy Lewis van jobb formában" – tette hozzá. „De amint vége a megbeszéléseknek, ők már a következő futamra koncentrálnak. Szerintem idén is azt látjuk majd, hogy végig nagyon hasonló lesz a teljesítményük, és mindketten megpróbálják legyőzni a másikat."

Rosberg idén először győzte le Hamiltont Forrás: AFP

Nincs nyilvánvaló oka Hamilton vereségének

Hamilton Barcelonában az időmérőn és a versenyen is kikapott Rosbergtől, és vasárnap elismerte, ezen a hétvégén a csapattársa jobb teljesítményt nyújtott nála. Wolff elmondta, nincs egyértelmű oka Hamilton vereségének, de természetes, hogy a két pilóta között időnként változik a sorrend.

„Egy ilyen kiegyenlített mezőnyben minden számít – az is, hogy valaki éppen hogy érzi magát az autóban, vagy az adott pályán" – vélekedett. „Lewis a hétvége előtt említette, hogy Barcelona nem a kedvenc pályája, de nem tudom, ez volt-e az ok."

Wolff szerint elképzelhető, hogy Hamilton nem versenyzett tökéletes beállításokkal, hiszen az erős széllökések mellett a tapadás hiánya is megnehezítette a mérnökök dolgát. Valójában azonban már az időmérőn hátrányba került. „A futamon nyilvánvalóan az kerül előnybe, aki az élről tudja irányítani a versenyt. Nico pont ezt tette, végig kézben tartotta az irányítást" – mondta az osztrák.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!