Vágólapra másolva!
Helmut Marko szerint a Toro Rosso újoncai jelenleg jobban vezetnek, mint a Red Bull tapasztaltabb párosa. Sainz szerződtetését ő harcolta ki a szezon előtt.

A Red Bull a vártnál sokkal gyengébben kezdte a szezont, az idény első öt futamán a dobogós helyek közelébe se tudtak kerülni. Az F1-et nemrég még uraló istálló elsősorban a motorszállítóját, a Renault-t okolja a sikertelenségért, hiszen a franciák hajtásláncai a megbízhatóság és a teljesítmény terén is komoly problémákkal küszködnek.

A Red Bull azonban nem foghatja kizárólag a motorra a problémáit, hiszen fiókcsapatuk, a szintén a Renault erőforrásait használó Toro Rosso idén már többször legyőzte őket. A Spanyol Nagydíj időmérő edzésén Carlos Sainz és Max Verstappen is gyorsabb volt, mint Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat, és a spanyol újonc Kvjatot a futamon is megelőzte. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko ezért felszólította a csapat pilótáit, hogy szedjék össze magukat, hiszen szerinte a 20 éves Sainz és a 17 éves Verstappen jelenleg jobb munkát végez náluk.

Sainz a Spanyol Nagydíj végén Kvjattól vette el a 9. helyet Forrás: AFP

„Paradox módon a tapasztalatlanabb pilóták szerepelnek jobban" – mondta Marko annak ellenére, hogy a bajnokságban Ricciardo foglalja el a legelőkelőbb pozíciót, a 7. helyen áll a Mercedesek, a Ferrarik és a Williamsek mögött.

A Red Bull utánpótlás-programjában kulcsszerepet vállaló Marko úgy véli, egyértelműen jó döntés volt a két fiatal újonc szerződtetése, pedig a szezon előtt sokan kételkedtek a képességeikben. „Mindketten kivételes munkát végeznek" – jelentette ki a Kleine Zeitungnak nyilatkozva. „Pedig Sainz leigazolásáért nagyon keményen kellett harcolnom. Nem volt sok támogatója, de már hozzászoktam ehhez."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!