Vágólapra másolva!
A britnek nem tetszett, hogy a versenymérnöke le akarta beszélni Rosberg támadásáról, mindenképpen megpróbált a csapattársa nyomába eredni. Rosberget meglepte, hogy mennyivel gyorsabbak voltak a Ferrarinál Barcelonában.

Az idény első négy versenyén egyértelműen Lewis Hamilton uralta a csapaton belüli párharcot a Mercedesnél: három futamot nyert, és 27 pontos előnyt épített ki Nico Rosberggel szemben. A német tudta, hogy a Spanyol Nagydíjon mindenképpen le kell győznie a csapattársát, ha harcba akar szállni a villágbajnoki címért, és ez sikerült is neki – remek versenyzéssel, senkitől sem zavartatva aratott győzelmet a pole pozícióból.

Rosberg a rajtnál megtartotta az első helyet, a mellőle induló Hamilton azonban visszaesett Sebastian Vettel mögé. A láthatóan lassabb németet nem tudta támadni, ezért Rosberg tetemes előnyt tudott kiépíteni a mezőny elején. A Mercedes úgy döntött, eltérő stratégiát alkalmaz a két versenyzőjénél: Rosberg – Vettelhez hasonlóan – két kiállítással teljesítette a versenyt, Hamilton viszont háromszor cserélt kereket, és ezzel a húzással sikerült is a Ferrari elé kerülnie.

A Mercedes végül sima kettős győzelmet aratott, Vettel a 3. helyen már 45 másodperces hátrányt szedett össze a honfitársa mögött. Rosberg rendkívül boldog volt, hogy végre sikerült összehoznia egy „tökéletes" hétvégét, és elárulta, a hétvége előtt veszélyesebbnek tartotta a Ferrarit. „Tökéletes hétvégém volt – a pole-ból indultam, majd simán megnyertem a versenyt. Most végre minden úgy alakult, ahogy elterveztem" – nyilatkozta. „A Ferrari hátránya nagyobb volt, mint a korábbi versenyeken, ez meglepett. Ezen a hétvégén mi nyertük meg a fejlesztési versenyt, ez jó jel a szezon hátralévő részére."

Rosberg az idei első győzelmét aratta Barcelonában - Kattintson a képre a Spanyol Nagydíjról készült galéria megtekintéséhez! Forrás: AFP

Rosberg nem aggódott

Hamilton az utolsó bokszkiállása után körülbelül 20 másodperces lemaradással követte Rosberget, de úgy döntött, megpróbálja utolérni a csapattársát a frissebb gumikon. Bár volt, hogy körönként több mint egy másodpercet dolgozott le a hátrányából, Rosberg elmondta, nem féltette az első helyét. „A csapattól tudtam, hogy elég biztos a helyem, mert nagy előnyöm van, ezért nyugodt voltam" – mondta az Origo GPhírek kérdésére a sajtótájékoztatón. „De azért igyekeztem tartani a tempót, és örömmel láttam, hogy simán kontrollálni tudom a távolságot közöttünk."

Hamilton az Origo GPhíreknek elmondta, ő sem látott sok esélyt Rosberg legyőzésére, de mindenképpen ki akarta deríteni, mennyire tud közel kerülni hozzá. „Az utolsó kiállásom után Nico már nagyon messze volt, 22 másodperccel volt előttem, és már csak 15 kör volt hátra. Ez túl sok időnek tűnt ahhoz, hogy ledolgozzam, de azért nagyon keményen nyomtam a gázt, hogy kiderítsem, kellően gyorsabb tudok-e lenni nála" – magyarázta. „Mint kiderült, nem egész egy másodpercet tudtam hozni rajta, sőt néha még kevesebbet, úgyhogy nagyjából 6 körrel a vége előttig erőlködtem, mivel azonban még mindig 13 másodperc volt a hátrányom, rájöttem, hogy nem lesz elég időm. Akkor visszavettem, és úgy döntöttem, mára ennyi volt."

Felesleges volt a rádióüzenet

Hamiltonra az üldözés közben rászóltak, hogy vegyen vissza a tempóból, hiszen úgysem érheti utol Rosberget. A brit a verseny után elmondta, nem örült ennek a rádióüzenetnek. „Nincs szükségünk rá, hogy ilyeneket halljunk, ezért természetesen figyelmen kívül hagytam a kérést" – jelentette ki. „Gondoskodom róla, hogy a jövőben ne mondjanak nekem ilyeneket a rádión."

Hamilton hozzátette, egyszerűen rossz hétvégéje volt Barcelonában, ezért „hálás", hogy így is sikerült megszereznie a 2. helyet. „Az autómmal elégedett voltam, és élveztem is a versenyt. A rajtom viszont rosszul sikerült – az esetek 98 százalékában jól szoktam rajtolni, de most nem így történt. Remélem, a következő versenyem megint jobban sikerül."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!