Vágólapra másolva!
Pastor Maldonado hiányos hátsó légterelővel vezetett a Spanyol Nagydíj nagy részében, miután le kellett tépni a szárnya alá behajló véglapot.

Szokatlan látványt nyújtott Pastor Maldonado autója a barcelonai futamon: előbb azért, mert a hátsó szárnyának jobb oldali véglapja behajlott a terelőlapok alá, majd azért, mert a Lotus szerelői úgy orvosolták a problémát, hogy egyszerűen letépték a sérült elemet.

Maldonado a verseny elején a csapattársával, Romain Grosjeannal ütközött, ekkor sérült meg a hátsó szárnya. Először kint maradt a pályán, majd mégis behívták egy javításra, ami miatt visszaesett a mezőny végére. Az látszólag nem zavarta, hogy a verseny nagy részét hiányos légterelővel kellett megtennie, hiszen a sérült autóval is remek volt a tempója, és több autót is megelőzött. Végül mégsem tudta befejezni a versenyt, a 47. körben végleg behívták a garázsba.

Maldonado rendkívül balszerencsés idén, még egy pontot sem sikerült szereznie. Ennek ellenére nem akar sokáig rágódni a problémáin, inkább előretekint. „A csapattársammal való ütközésben eltörött a hátsó szárnyam, és ezután csak az lehetett a célunk, hogy csökkentsük a kárt" – nyilatkozta a Sky Sportsnak a venezuelai, aki Barcelonában is jó úton haladt a pontszerzés felé. „Pedig most is jó versenyünk volt, szépen fel tudtam zárkózni. A tempónk jó, van bennünk lehetőség, és én is elég jól vezetek. Most arra kell koncentrálnunk, hogy fel tudjunk állni innen."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!