Vágólapra másolva!
A Q3-ban ott veszített sok időt, ahol korábban a legerősebbnek érezte az autóját. Kvjat örül, hogy Barcelonában végre problémamentes edzései voltak.

A Red Bull nem lehet túlzottan elégedett a Spanyol Nagydíj időmérőjén nyújtott teljesítményével, hiszen a Q3-ba jutott csapatok közül a leggyengébbnek bizonyultak, és – az idény során nem először - kikaptak a fiókcsapat Toro Rosso újonc pilótáitól. Az istállón belüli párharcból ezúttal Danyiil Kvjat került ki győztesen, aki a 8. helyen végzett, másfél tizeddel és két pozícióval megelőzve Daniel Ricciardót.

„Mindent kihoztam magamból, ezért nem örülök, hogy csak 8. lettem" – nyilatkozta az orosz. „Lehet, hogy a fejlesztéseinket még nem tudtuk teljes mértékben kiaknázni, de biztos vagyok benne, hogy a csapat képes lesz javítani a helyzeten."

Kvjat az idény első nagydíjain számos problémával küzdött, ezért örül, hogy Barcelonában legalább simán alakult az első két napja. „A szabadedzések és az időmérő is problémamentesen lezajlottak, lépésről lépésre egyre jobbak leszünk" – mondta. „Persze a holnapi nap számít igazán, mert akkor osztják a jutalmat, amiért mindannyian harcolunk. Erről a rajthelyről egyértelműen az a célom, hogy pontokat szerezzek."

Ricciardo a versenyen javítana a helyezésén Forrás: AFP

Ricciardo csalódott

Ricciardo elismerte, a 10. helynél jobb eredményre számított az időmérőn, de a Q3-ban váratlanul sok időt veszített az utolsó szektorban. „Szerintem ez a legrosszabb időmérős teljesítményem, mióta elkezdtem ennél a csapatnál versenyezni" – mondta az ausztrál, aki tavaly csatlakozott a Red Bullhoz.

„Elsősorban a harmadik szektor miatt bosszankodom. A Q1-ben és a Q2-ben úgy éreztem, ez a legerősebb szektorom, de végül körülbelül fél másodpercet buktam itt" – nyilatkozta. „Nincs magyarázatom arra, hogy mi történt. Csalódott vagyok, hiszen abban reménykedtem, hogy legalább a 7. vagy a 8. helyen végezhetek."

Ricciardo célja most az, hogy a versenyen javítson a helyezésén, ami szerinte egyáltalán nem lehetetlen feladat. „A harmadik szabadedzésen futottam egy hosszú etapot, és az autóm kiegyensúlyozottan viselkedett, a balansz is rendben volt. Szerintem a gumikkal is jól tudunk bánni holnap" – mondta. „Az egyenesekben nem vagyunk elég gyorsak, ezért szükségünk lesz egy jó rajtra, utána pedig a stratégiával próbálunk kezdeni valamit."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!