Vágólapra másolva!
Massimo Rivola személyes okokból nem utazott el a csapattal Barcelonába, ami megerősítheti a távozásáról szóló híreszteléseket. Sebastian Vettel reméli, hogy a Ferrari a hétvégén egy újabb lépéssel közelebb kerülhet a Mercedeshez, és a fejlesztési verseny fontosságát hangsúlyozta.

A Ferrarinál új korszak kezdődött a csapatvezetés szintjén, és a személycserék első nagyobb hulláma után érik egy újabb változás: úgy tűnik, hogy az eddigi sportigazgató, Massimo Rivola is távozik posztjáról. Az istálló egyik szóvivője a Motorsport.com-nak megerősítette, hogy a 43 éves szakember személyes okokból nem utazott el a csapattal a Spanyol Nagydíjra, ami alátámasztani látszik a héten napvilágot látott pletykát, miszerint Rivolát - egy logisztikai szakemberrel és egy szakáccsal együtt - felfüggesztették állásából.

Rivola 2009-ben lett a Ferrari sportigazgatója, előtte a Minardinál és a Toro Rossónál dolgozott. A találgatások szerint a McLarenhez vezethet az útja, ahol ismét együtt dolgozna Fernando Alonsóval.

Massimo Rivola 2009-ben csatlakozott a Ferrarihoz Forrás: © FOTO ERCOLE COLOMBO

Vettel bizakodó

A Ferrari 2015-ben a címvédő Mercedes közvetlen üldözőjévé lépett elő, és Sebastian Vettel Malajziában nyerni is tudott. Négy verseny után a német csupán egy ponttal marad el a tabella 2. helyét elfoglaló Nico Rosbergtől (az élen álló Lewis Hamiltonhoz képest 28 egység a hátránya), miközben csapata 52 ponttal követi a Mercedest a konstruktőrök között.

Vettel a fejlesztések fontosságát hangsúlyozta. "Jelenleg a Mercedes csomagja a legerősebb, és két erős pilótája van. Ezen nem könnyű felülkerekedni, de igyekszünk a lehető legközelebb férkőzni hozzájuk. Próbáljuk megzavarni őket, és ha valami félresiklik, készen kell állnunk rá, hogy lecsapjunk" - nyilatkozta a Weltnek. "Ugyanakkor az is fontos, hogy a mögöttünk lévő csapatok ne vágjanak be elénk."

"Mindig a fejlesztési verseny dönti el a világbajnokságot. Aki nem javul az első versenytől az utolsóig, nem fogja megnyerni még akkor sem, ha eleinte egyértelműen övé a legjobb autó."

A Ferrari kemény meccsre akarja kényszeríteni a Mercedest Forrás: Daimler

A négyszeres világbajnok tapasztalatból beszél, hiszen több sikerét is ennek köszönhette. A Spanyol Nagydíjra a többi csapathoz hasonlóan a Ferrari is frissítésekkel készül, de Vettel nem meri azt állítani, hogy ezekkel biztosan utolérik legfőbb riválisukat.

"Barcelonában hagyományosan újításokat szerelnek a csapatok az autókra, időnként nagyobbakat, máskor kisebbeket. Mi valószínűleg ugyanannyival készültünk, mint a többiek, de reméljük, hogy a fejlesztéseink komolyabbak lesznek, és többet javul a köridőnk, hogy utolérhessük a Mercedest" - mondta. "Gyorsulnunk kell mindenféle körülmények között, főleg a versenyen, ahol a pontokat osztják. Ez a célunk."

A Bild információi szerint a Ferrari új szárnyakat, padlólemezt és motorvezérlő szoftvereket készített az európai szezon nyitányára. A csapat a tervek szerint hamarosan bevet egy, a jelenleginél 20-30 lóerővel erősebb motort is.

A mercedeses Niki Lauda úgy véli, a Ferrari már ledolgozta hátrányát a motorerő terén, de Vettel szerint az autók között "még mindig tekintélyes a különbség."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!