Vágólapra másolva!
Eric Boullier úgy véli, a kétszeres világbajnok jelenleg beérheti azzal, hogy a McLaren fejlődése ígéretes a jövőre nézve. Nem lepte meg, ahogy a spanyol viszonyul csapata problémáihoz.

Pályafutása során mindössze másodszor fordul elő, hogy Fernando Alonso nulla ponttal várja a hazai versenyét, az európai szezon nyitányának hagyományosan otthont adó Spanyol Nagydíjat. A 2001-es szezonnal ellentétben viszont az idén Alonso nem egy Minardit, hanem egy McLaren-Hondát hajt, s az első futamokon látottak – és volt csapata, a Ferrari teljesítménye - alapján felmerült, hogy a spanyol tönkretette a karrierét legutóbbi átigazolásával.

„Nem hinném, hogy rossz döntést hozott” – jelentette ki Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke. „Öt évet töltött el, és nem működött, úgyhogy szerintem sok más sportolóhoz hasonlóan új kihívást keresett, ha mondhatom ezt. Amikor visszatért azt mondta, befejezné a félbehagyott munkát, és tudta, hogy a projekt nehezen fog indulni, mert nagyon-nagyon gyerekcipőben jár.”

Alonso nagy fába vágta a fejszéjét Forrás: McLaren

Boullier is megerősítette Alonso korábbi álláspontját, amely szerint nem akart ismét 2. lenni a Ferrarival, inkább megpróbálja visszasegíteni a McLarent az élre. A francia úgy véli, a kétszeres bajnokot továbbra is lelkesíti, hogy a wokingi csapat eredményei versenyről versenyre javulnak.

„Elhitte viszont, amit mondtunk, ez fontos volt, bízott abban, amit látott, ami szintén lényeges, valamint az emberek és az egész csomag lelkesítette. A versenyzők tudják, hogy időre van szükség, de minden futamon látják a fejlődést, és megértik a történéseket, az elérni kívánt célokat, és ez nagyon fontos számukra.”

Olyanok, mint a papagájok

Mielőtt a ma Lotus néven versenyző enstone-i csapat főnöke lett, Boullier a juniorkategóriákban versenyző DAMS csapatnál több tehetséges pilóta útját is segítette a Forma-1 felé, ahol aztán ő maga együtt dolgozott egyebek mellett Robert Kubicával, Kimi Räikkönennel, és Romain Grosjeannal. 2015-ben a mezőny egyik legproblémásabb versenyzőjének tartott Fernando Alonso hátországáért felel. Boullier viszont azt mondja, nem érte váratlanul Alonso érkezése.

„Egyáltalán nem lepett meg a hozzáállás, amivel közelít a kihívásokhoz, amelyekkel szembe nézünk” – mondta. „Volt már dolgom néhány magasan képzett versenyzővel. Bizonyos szempontból olyanok, mint a papagájok: versengenek, és győzni akarnak. Ha ez nem lehetséges, meg kell bizonyosodniuk arról, hogy a jövő tekintetében jó irányba tartunk. Amint ez megtörténik, elnyerjük a bizalmukat, és minden rendben van.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!