Vágólapra másolva!
Elérte célját, és a Mercedes újkori első világbajnoka lett, most viszont már példaképe, Ayrton Senna eredményeinek beállítása a célja. A címvédő viszont továbbra sem írja le csapattársát, Nico Rosberget.

Az idei első négy futamon három győzelmet aratott a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton: ilyen szezonkezdettel az F1 története során csak hárman nem nyerték meg az adott évi bajnokságot, így a brit pilóta is jó eséllyel halad pályafutása harmadik bajnoki elsősége felé, amivel beállíthatja példaképe, Ayrton Senna eredményét.

Hamilton tavaly elmérgesedett küzdelmet vívott csapattársával, Nico Rosberggel, és bár sokkal több győzelmet aratott a németnél, mégis csak a szezonzárón tudta bebiztosítani a győzelmét. Az idén viszont Rosberg még csak szabadedzésen tudta legyőzni immáron kétszeres bajnok ellenfelét.

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Bahreini Nagydíj, Szahír, F1 Forrás: Daimler

Ez emlékeztet Sebastian Vettel példájára, aki 2010-ben szintén épphogy elorozta a bajnoki címet csapattársa, Mark Webber és Fernando Alonso elől, majd 2011-től lehengerlő formában, zsinórban három újabb alkalommal bizonyult legyőzhetetlennek a pontversenyben.

„Olyannak érzem a helyzetet, mint amiben Sebastian lehetett az első bajnoki címe utáni évben. Mintha a siker útján járnék” – idézte Hamilton a Sport Bild nyomán az f1-insider.com. „Még éhesebb vagyok a sikerre, de közben nyugodtabban is közelítek a feladatokhoz. Azzal, hogy én lettem a Mercedes modern korszakának első világbajnoka, elértem a nagy célomat, Most Sennához hasonlóan a harmadik címet akarom megszerezni.”

Rosberg 2015-ben egyelőre nem talált fogást brit ellenfelén, ami elégedettségre ad okot Hamilton számára: „Arra számítottam, hogy pont fordítva lesz, szinte magamat is megleptem. A vezetés terén nyújtott eddigi teljesítményem és az alkalmazkodóképességem miatt általánosságban eléggé büszke vagyok.”

Benőtt a feje lágya

Az idén 30 esztendős brit pilóta a McLaren-Mercedes színeiben mutatkozott be az F1-ben, még 2007-ben, és rögtön belecsöppent a sport történetének egyik legnagyobb botrányába, a Ferrari és a McLaren közötti ipari kémkedés körüli eljárásokba. Emellett, az akkor már kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval is összerúgta a port, mielőtt a spanyol távozni kényszerült wokingból.

Bár Hamilton egy évre rá már világbajnok volt, a következő évek során általában nem kapott győzelemre képes autót, és magánéleti viharai is erősen kihatottak a teljesítményére. Két és fél éve viszont átigazolt a Mercedeshez, és az elmúlt télen végleg szakított Nicole Scherzingerrel, most pedig Niki Lauda szerint Hamilton élete formájában versenyez.

Bahreinben sem talált legyőzőre Forrás: Daimler

„Az életem összes problémája, nehézsége segített számomra” – jelentette ki Hamilton. „Amikor 2007-ben megérkeztem a Forma-1-be, még nem igazán voltam felkészülve rá. A vezetés terén igen, de a média, a rajongók és a közvélemény kezelésére nem. Hirtelen a figyelem középpontjába kerültem, sokáig tartott, mire rátaláltam önmagamra.”

Annak ellenére, hogy a brit az első négy futam során 27 pontos előnyt épített ki, nem bízta el magát. Véleménye szerint csapattársa, és a Mercedes győzelmi sorozata előtt nyerő szériában lévő Sebastian Vettel is beleszólhat még az események alakulásába.

„Nicónak továbbra is van esélye a bajnoki címre” – mondta a brit. „A szezon hosszú, és még bármi megtörténhet. Biztos vagyok abban, hogy jó csatát fogunk vívni, ahogy Sebastiannal is. A Ferrari nagy léptekkel közelít felénk. Király évünk lesz.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!