Vágólapra másolva!
Május 1-jén harmadik alkalommal rendezik meg a Nagy Futam nevű rendezvényt, amelyen a közönség testközelből figyelheti az autóversenyzés sztárjait Budapest belvárosában. Látványos légibemutató és egyéb programok is lesznek.

A Nagy Futam elnevezésű rendezvényt 2013 óta rendezik meg Budapest belvárosában, és az elmúlt évekhez hasonlóan ismét sztárversenyzőket láthat a Lánchíd környékére kilátogató közönség május 1-jén. A túraautó világbajnokság (WTCC) hungaroringi fordulója előtt megrendezett esemény célja, hogy közelebb hozza a szurkolókhoz az autóversenyzés világát.

A rendezvény szervezői idén is számos nagynevű versenyző részvételét biztosították. Először látogat el a Nagy Futamra a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen, aki egy F1-es Ferrarival fogja szórakoztatni a közönséget. A Forma-1 mezőnyéből itt lesz méga Red Bull versenyzője, Danyiil Kvjat, valamint – a korábbi évekhez hasonlóan – az exversenyző David Coulthard is elfogadta a meghívást, aki szintén a Red Bull autójával fog bemutatót tartani.

A WTCC mezőnyéből szintén többen vesznek részt az eseményen, köztük természetesen a hazai kedvenc, Michelisz Norbert. Rajta kívül itt lesz a világbajnoki címvédő José Maria López, valamint Tiago Monteiro és Stefano D'Aste. A World Series by Renault (WSR) széria egyik autóját az eddigi egyetlen magyar F1-es expilóta, Baumgartner Zsolt fogja vezetni a bajnokságban szereplő Roy Nissanyval felváltva.

A közönség testközelből élvezheti a bemutatókat Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A kamion Európa-bajnokságot két magyar versenyző, a tavalyi bajnok Kiss Norbert és Major Benedek képviseli, de az Opel Dakar Team színeiben részt vesz az eseményen Szalay Balázs, sőt az egykori MotoGP-versenyző Talmácsi Gábor is.

Az autós bemutatók során a versenyzők egy körülbelül 4 kilométeres szakaszon szórakoztatják majd a közönséget, amely a Várkert Bazártól indul a Clark Ádám tér irányába, majd a Lánchídon mindkét irányban a budai alsó rakpartot is érinti.

Az eseményen a repülőgépek szerelmesei is jól szórakozhatnak, a délután fél 3-kor kezdődő autós bemutatók előtt ugyanis délelőtt 10.45-től változatos légibemutatókat tartanak. Ebben szerepelni fog Besenyei Péter műrepülő, a Flying Bulls Aerobatics Team, a Magyar Hondvédség helikopterei, valamint tartanak egy ejtőernyős bemutatót is.

Az esemény miatt pénteken jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani Budapest belvárosában. A harmadik Nagy Futam részletes programja itt tekinthető meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!