Vágólapra másolva!
Csökkent az előnyük, de Hamilton imádja az idei autóját, és Bahreinben Rosberg is újra rámenősen versenyzett.

A Mercedes a Bahreini Nagydíjon már idei harmadik győzelmét aratta, de legalább az egyik autójukkal végig védekezniük kellett a Ferrari ellen, amire tavaly nemigen volt példa, így ők sem tagadják, hogy csökkent az előnyük. „A Ferrari nagyszerű munkát végzett, a sarkunkban vannak" – ismerte el a csapat igazgatója, Toto Wolff.

Lewis Hamilton egy fékprobléma miatt végül csak 3,3 másodperccel Kimi Räikkönen előtt ért célba, de így is méltatta a Mercedest. „Emlékszem, hogy a 13-as kanyaron átszáguldva arra gondoltam, hogy egyszerűen imádom ezt az autót" – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Csodálatosan ment, kellemes volt vezetni. Simán tudtam adagolni a gázt."

Ettől függetlenül Hamilton is azt mondta, „nehéz dolgom volt, mert a Ferrarik gyorsnak bizonyultak, akárcsak Nico, ezért nem tudtam olyan könnyedén kiépíteni az előnyömet, mint reméltem. Általában véve üldözni mindig könnyebb egy kicsit, és a Ferrari ezen a hétvégén jelentősen előrelépett, végig nagyon gyorsak voltak. De én is elégedett voltam, mert mindenkinek a tempójára tudtam válaszolni."

Hamilton az élen, mögötte Rosberg harcol Vettellel a Bahreini Nagydíjon Forrás: Daimler

Habár Nico Rosberg ismét a csapattársa mögött, csak a 3. helyen végzett Bahreinben, összesen négyszer előzte meg a Ferrarikat, és a verseny végén egy fékhiba is közrejátszott abban, hogy elvesztette a pozícióját a lágy gumikon rohamozó Kimi Räikkönennel szemben. Rosberget a szezon elején sok kritika érte gyenge teljesítménye miatt, Wolff azonban úgy vélte, „aki eddig kételkedett benne, most újra a legjobbját láthatta. Keményen küzdött, és nagyszerű előzéseket mutatott be."

„Még csak négy futam ment le a szezonból, és még tizenöt hátra van, ezért nincs kétségem afelől, hogy ha most ilyen kivételesen vezetett, Barcelonában egy nagyon erős Nico fog visszavágni."

Rosberg elismerte, hogy a rajtnál azért került Räikkönen mögé, mert rosszul helyezkedett. „Aztán viszont rögtön éreztem, hogy az autóm fantasztikusan megy, ezért azonnal támadó üzemmódba kapcsoltam, és örültem, amikor sikerült megelőznöm Kimit és Sebastiant. Jó csatákat vívtunk, azok izgalmas szakaszai voltak a versenynek" – mondta. „Sajnos kicsit az egész futam verseny során küszködtem a fékekkel, amelyek végül meg is adták magukat."

Négy fordulóval a szezon kezdete után a Mercedes előnye a Ferrarival szemben 52 pont a konstruktőrök között.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!