Vágólapra másolva!
Bottas sikeresen maga mögött tartotta Vettelt Bahreinben, de tudja, hogy a Williams a Mercedestől és a Ferraritól is nagyon le van maradva.

A Williams számára nem indult jól a Bahreini Nagydíj, mert Felipe Massa autója egy szenzorhiba miatt a rajtrácson ragadt. A csapat másik versenyzője, Valtteri Bottas viszont a vártnál jobb eredményt ért el, amikor a szárnycsere miatt hátraeső Sebastian Vettelt maga mögött tartva 4. lett.

„Nagyon magányos versenyem volt, az utolsó húsz kör viszont keményen alakult. Sebastian gyorsabb volt nálam, és pillanatok alatt utolért, de aztán nagyon jót harcoltunk" – mondta Bottas. „Bevetettem pár trükköt a védekezéshez, és mindegyik bevált. Örültem, hogy a mai csatából én kerültem ki győztesen."

A finn, akinek a teljesítményét a vezető versenymérnök, Rob Smedley is méltatta, ugyanakkor elismerte, hogy „még mindig nagyon le vagyunk maradva a Ferraritól és a Mercedestől, ha nekik nem jön közbe semmi." A kérdésre pedig, hogy a Williams miben szenved hiányt, azt felelte: „A versenytempóban és a leszorítóerőben. Sőt még mechanikai téren is van pár dolog, amiben fejlődnünk kell. Jó, hogy most három hét szünet jön, mert így lesz időnk reagálni az első négy futamon látottakra."

Bottas kivédte Vettel támadásait Forrás: AFP/Marwan Naamani

Smedley is úgy vélte, bár a 61 ponttal a konstruktőri 3. helyen álló Williams elérte a kitűzött eredményét, gyorsabban kell fejleszteniük, ha fel akarnak zárkózni az első két csapathoz. Massa, aki a bokszból rajtolva kilencediknek jött fel Bahreinben, bosszús volt „a nem túl jó" verseny után, amelyen szerinte Pastor Maldonado állította meg a menetelését.

„Eleinte jó pár autót megelőztem, de Maldonado már az első etapban nekem jött, amikor a 4-es kanyarban benézte a féktávot, és megrongálta a diffúzoromat" – mondta a brazil, aki később honfitársa, Felipe Nasr Sauberjével is hosszas párharcba bonyolódott. „Valami megsérülhetett az autómon, mert instabillá vált. A verseny attól kezdve nagyon nehéz volt számomra. Az egyetlen pont jobb a semminél, de most inkább a következő futamra akarok koncentrálni."

Massa a 24. körben cserélt kereket utoljára, így 33 kört kellett teljesítenie egyetlen szett gumival, és úgy érzi, ez a stratégia „nem igazán vált be, mert végül vesztettünk két pozíciót. A gumiknak ez túl nagy táv volt."

Négy forduló után Massa előnye az összetettben a csapattársával szemben annak ellenére 1 pontra csökkent, hogy Bottas az idénynyitón egy hátsérülés miatt nem tudott elindulni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!