Vágólapra másolva!
Nem volt tökéletesen rögzítve a jobbelső kereke, amikor összeütközött Sergio Pérezzel a pénteki második szabadedzés végén, de az a veszély nem fenyegetett, hogy leesik a Ferrariról.

Nem büntetik a Ferrarit és közvetetten Sebastian Vettelt veszélyes kiengedés miatt. A német pilóta azután került bajba, hogy a pénteki második szabadedzés vége előtt 12 perccel a bokszból kihajtva műszaki hiba miatt nem tudott kellően lelassítani az 1-es kanyar féktávján, így autója összeért Sergio Pérez tempósan érkező Force Indiájával.

Vettel már a rádión is műszaki hibára panaszkodott, és a fedélzeti kamera képén látható volt, hogy a jobb első kerekét valószínűleg nem rögzítették tökéletesen a Ferrarira. Ez felvetette a gyanút, hogy a Scuderia az Ausztrál Nagydíj után ismét hibázott.

Vettel fellélegezhet Forrás: Scuderia Ferrari

A német versenyzőt és mexikói ellenfelét sem büntették a baleset után, mert egyiküket sem találták felelősnek az ütközés miatt. Az előzmények viszont felkeltették a sportfelügyelők érdeklődését, és felmerült az is, hogy a Ferrari szerelői okolhatók a műszaki probléma miatt.

Az FIA szombaton ismét megvizsgálta az ügyet, és a Ferrari kénytelen volt elismerni, hogy valóban nem rögzítették tökéletesen a kereket, de a biztonsági mechanizmus így is működött, ezért az nem eshetett volna le menet közben. Olyannyira, hogy amikor Vettel visszaért a bokszba, a szerelők csak a légkulccsal tudták leszedni a kereket, veszélyes kiengedésről tehát a felügyelők szerint nem volt szó.

A döntés értelmében a Ferrari zavartalanul folytathatja a felkészülést a Bahreini Nagydíjra, amelyen a péntek esti teljesítményük alapján még a győzelemre is jó esélyük lehet az egykörös tempó szempontjából továbbra is gyorsabbnak tűnő Mercedesek ellenében.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!