Vágólapra másolva!
Mivel a brit még mindig nem hosszabbította meg a szerződését a Mercedesszel, Bahreinben továbbra is téma, hogy a Ferrarihoz szerződhet. Ez Ecclestone-nak tetszene, de ő sem biztos abban, hogy  Vettel is üdvözölne egy ilyen váltást.

Hetek óta hajtogatják a Mercedes vezetői és Lewis Hamilton is, hogy nagyon közel állnak az idén lejáró szerződésük meghosszabbításához, a megállapodás viszont még mindig nincs aláírva. Ezt a bennfentesek úgy értelmezik, hogy a kifelé kommunikáltakkal ellentétben továbbra sem rendeződött minden kérdés a két fél között.

Valószínűleg a tárgyalási stratégia részeként Hamilton korábban többször is szóba hozta a Ferrarit, de megerősítette, hogy a Mercedesnél tervezi a folytatást. Az elképzelés, hogy az F1 egyik legnépszerűbb pilótája és a legpatinásabb csapat akár együtt is működhetne, elnyerte Bernie Ecclestone tetszését is.

Ecclestone örülne, ha Hamilton vörösbe öltözne Forrás: Daimler

„Remek lenne Lewist a Ferrarinál látni” – idézte az F1 urának tartott brit üzletembert a Daily Mail. „Azt nem igazán tudom, hogy Sebastian (Vettel) belemenne-e ebbe. A sport számára viszont 100%-ig jó lenne, ha Lewis odamenne.”

Vettel remek kapcsolatot ápol az egyre jobban szereplő Kimi Räikkönennel, és a Daily Mail újságírója, Jonathan McEvoy szerint vétójoga is van a csapattársa személyével kapcsolatban. Akár az is elképzelhető, hogy Hamilton erre utalt pénteken Bahreinben.

Mindenki maradhat a helyén

A Sport Bild pénteken arról írt, hogy Hamilton korábban valóban felvette a kapcsolatot a Ferrarival, de a Mercedes-Benz anyavállalata, a Daimler első embere, Dieter Zetsche és a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne a feje fölött megállapodott, így az olaszok nem tettek ajánlatot Hamiltonnak. Ezt Toto Wolff is megerősítette, közölve: „Lewis velünk marad.”

Ugyanezt gondolja Martin Brundle, a Sky Sports szakértője is, aki nem kételkedik abban, hogy ha Hamilton otthagyná a Mercedest, Fernando Alonso is találna kibúvót a McLarennel kötött szerződése alól, de szerinte olyanokon folyhat a vita a brit és csapata között, hogy Hamilton „megtarthatja-e az egyik autóját a szezon végén, vagy hány paddock-belépőt fog kapni.”

Räikkönen és Vettel jó párost alkot a Ferrarinál Forrás: Scuderia Ferrari

Természetesen kulcsfontosságú az is, hogy mi lesz Kimi Räikkönen sorsa, aki szintén válaszút elé kerül. Az elmúlt napokban felmerült, hogy szinte egyenes az útja a szerződéshosszabbítás felé, de Maurizio Arrivabene egyelőre óvatosságra intett.

„Tudják, mit mondtam Kiminek?” – tette fel a kérdést olasz újságíróknak a Ferrari csapatfőnöke. „Amikor a szerződéséről beszéltünk, tudattam vele, hogy minden a teljesítményén múlik.”

Räikkönen menedzsere, Steve Robertson szerint viszont „jó esély” van arra, hogy a finn marad a Scuderiánál: „A legfontosabb szempont, hogy Kimi folytatni akarja” – mondta a Turun Sanomatnak. „Nagyon elégedett az autójával és a munkakörnyezettel is. A Ferrari is elégedett Kimivel, harmónia uralkodik a csapatban, és a jövőkép is pozitív. Tárgyalásban vagyunk velük, de egyeztetni és meg is állapodni két különböző dolog.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!