Vágólapra másolva!
Verstappen kínai kiesésének okára még nem jöttek rá a Renault mérnökei, így elképzelhető, hogy ugyanaz a probléma ismét felmerül Bahreinben.

Nem nyugtatta meg a Red Bull és a Toro Rosso rajongóit Rob White, a Renault technikai igazgatója, amikor a csütörtöki sajtótájékoztatón elismerte, hogy csak Danyiil Kvjat kínai motorhibájának okát és megoldását találták meg, Max Verstappen kiesésére egyelőre nincsen magyarázatuk.

Kvjat problémája kapcsán White elmondta, „tudtunk arról a biztonsági résről, és úgy véljük, jó ellenszerünk van rá”, majd hozzátette: „Sajnos a hiba, amely véget vetett Max versenyének, nem ilyen volt, arra ennyire kis futásteljesítménynél nem számítottunk.”

„Most az a legjobb megoldás, ha hasonló specifikációjú motorokat használunk a hétvégén, de pénteken, szombaton és vasárnap is nagy odafigyeléssel működtetjük őket. Ezzel a hibával szemben viszont továbbra is védtelenek vagyunk” – foglalta össze a helyzetet.

A Renault csapatai Bahreinben sem lehetnek nyugodtak Forrás: AFP/Fayez Nureldine

A Renault részéről tehát nincs garancia arra, hogy nem merül fel megoldhatatlan hiba a hétvége bármely szakaszában, ami akár ahhoz is vezethet, hogy a szezon 4. futamán a büntetés nélkül engedélyezett utolsó, negyedik erőforrást is be kell szerelni a Red Bull autóiba. „A gyáriak feladata, hogy megoldást találjon az előttünk álló versenyekre. Ezen a téren még nem jutottunk ki az erdőből” – tette hozzá White.

A Red Bullnál sima napot zártak

Pénteken sem a Red Bullnál, sem a Toro Rossónál nem merültek fel látványos problémák, de különösebben kiugró eredményt sem tudtak elérni a Renault motorokkal szerelt autók. Ezúttal Daniel Ricciardo bizonyult a leggyorsabbnak, az ausztrál elégedett volt az eseményekkel.

„Rendben zártuk az edzéseket, szerintem egész jól állunk. Többé-kevésbé ott tartunk, ahol vártuk. Az esti, hűvösebb körülmények között kicsivel versenyképesebbek vagyunk, úgyhogy elvileg minden rendben lesz. A gumikopás elég komoly, valószínűleg két kerékcsere lesz, de majd meglátjuk. Holnapra erősödhet a szél, és homok is kerülhet a pályára” – összegzett a háromszoros futamgyőztes.

Ricciardóhoz hasonlóan Kvjat sem szembesült váratlan helyzetekkel a pénteki nap során, mindössze az esti szabadedzésen előkerülő piros zászló zavarta meg kissé. Csapattársával egyetértve ő is kíváncsian várja a szél felerősödését, amely befolyásolhatja az autó viselkedését a pályán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!