Vágólapra másolva!
Toto Wolff tagadta, hogy ezért késik az új szerződés aláírása. Már tényleg csak az ügyvédeken múlik, mikor véglegesíthetik a megállapodást.

Lewis Hamilton még mindig nem írta alá az új mercedeses szerződését, pedig a téli szünetben többször is elmondta, hogy az idénynyitóig szeretne pontot tenni az ügy végére. A folyamatot lassítja, hogy Hamilton menedzser nélkül, saját maga tárgyal a Mercedes vezérkarával, és a körülbelül 80 oldalas dokumentumon is szeretné többször átrágni magát.

Hamilton a Malajziai Nagydíj hétvégéjén úgy nyilatkozott, „99,6 százalékban" már sikerült megegyezniük, csak apróbb részleteket kell még tisztázniuk. A múlt héten azonban felmerültek olyan híresztelések is, melyek szerint azért húzódik el ennyire a hosszabbítás folyamata, mert Hamilton szeretné kiharcolni, hogy 2016-tól a szerződése alapján is elsőszámú versenyző legyen a Mercedesnél. Az istálló főnöke, Toto Wolff azonban kategorikusan tagadta ezeket a pletykákat.

A Mercedes és Hamilton sem kételkedik a hosszabbításban Forrás: AFP

„Nem erről van szó. Soha nem kérné, hogy ilyen záradék legyen a szerződésében, hiszen tudja, a mi csapatunk nem így működik. Értékeli azokat a módszereket, amelyekkel az istállónkat irányítjuk, és azt, hogy mindkét versenyzőnk ugyanolyan bánásmódban részesül" – jelentette ki a Sky Sportsnak.

„Már csak a részletekről van szó, hiszen régóta tartanak a tárgyalások. A legfontosabb tényezőkről már hónapokkal ezelőtt megegyeztünk, most már csak a ügyvédek ping-pongoznak egymással, de ez normális része a folyamatnak" – magyarázta Wolff, majd hozzátette, „néhány napon vagy héten belül" szeretné lezárni az ügyet.

„Nem lenne jó, ha emiatt nyomás alá helyeznénk magunkat, mert egyébként nagyszerű a kapcsolatunk, és továbbra is futamokat szeretnénk nyerni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!