Vágólapra másolva!
A sportfelügyelők utólag időbüntetést és büntetőpontokat adtak a McLaren pilótájának, amiért kilökte Pastor Maldonadót a Kínai Nagydíjon. Button elismerte, hogy rosszul mérte fel a helyzetet az előzési kísérletnél.

Jenson Button ritkán kerül csetepatéba a versenypályán, és még ritkábban okozza ő a bajt, de a Kínai Nagydíjon egyértelműnek tűnt, hogy ő volt a felelős az ütközéséért Pastor Maldonadóval. Ezt a sportfelügyelők is így látták, és gyorsan ítéletet hozva a britet büntették meg a 49. körben bekövetkezett incidensért.

Button megpróbált bebújni Maldonado mellé a célegyenes végén, de előzés helyett kiforgatta a 13. helyen haladó Lotust, amelynek nem sokkal később fel kellett adnia a versenyt. "Jót csatáztunk, de nagyon elmérte a féktávot. Nem az ideális íven haladtunk, és ő használhatta a DRS-t is. Szerintem hibázott" - közölte a venezuelai.

A vétkes pilóta nem is tagadta ezt. "Azt hittem, lesz helyem belül...rosszul mértem fel a helyzetet" - ismerte el szűkszavúan Button, akinek a sportfelügyelők bevéstek két büntetőpontot a szuperlicenszébe (ha egy éven belül összegyűjt belőlük tizenkettőt, eltiltják egy futamra), valamint utólag 5 másodperces időbüntetéssel sújtották. Igaz, utóbbival nem vesztett szinte semmit, csupán a 13. helyett a 14. helyre rangsorolták a végeredményben.

Jenson Button célba ért, de nem szerzett pontot Kínában Forrás: AFP/Goh Chai Hin

A sportfelügyelők emellett Roberto Merhire is ugyanolyan büntetéseket szabtak ki, mint Buttonra, amiért a Manor versenyzője túl gyorsan haladt a futam végén beküldött Safety Car mögött. Az utolsó helyen célba érő spanyol pozíciója nem változott.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!