Vágólapra másolva!
James Allison, a Ferrari mérnöke elismerte, hogy a második rajtsor megszerzésére törekedtek a kínai időmérőn, ezért nem elégedettek Kimi Räikkönen 6. helyével. A 3. pozícióból rajtoló Sebastian Vettel azonban derűsebb, és úgy érzi, a futamon közelebb férkőzhetnek a Mercedeshez, amely a vártnál nagyobb előnnyel nyerte az időmérőt.

Idén egyelőre a Ferrari tudta legjobban megszorongatni a Forma-1-et uraló Mercedest, ezért a csapatnál csalódva vették tudomásul, hogy nem sikerült kisajátítaniuk a második rajtsort a Kínai Nagydíj időmérőjén. Azt sejtették, hogy egy mért körön nem vehetik fel a versenyt a Mercedesszel, az viszont hidegzuhanyként érte őket, hogy Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen közé mindkét Williams beférkőzött.

"Örülök Seb eredményének, de Kimiének nem annyira. Jobbra számítottunk" - ismerte el James Allison, az istálló technikai igazgatója a Sky Sportsnak. "Megvolt a tempónk a 3. és 4. helyhez, de ez van."

"Ma túlkormányzott volt az autó péntekhez képest, a balansza azonban tűrhető volt mindkét nap."

Kimi Räikkönent legyőzték a Williamsek Forrás: Ferrari

Räikkönen rezignáltan azt mondta, "valamilyen okból egyszerűen rossz lett a köröm az utolsó szett gumin." A finn több mint fél másodperccel kapott ki Vetteltől a Q3-ban. "Az első szektorban gyengén ment az autó, nem tudom, hogy miért. A hátulja össze-vissza csúszkált."

Vettelt meglepte a Mercedes javulása

A kínai hétvégét az időmérő előtt is a Mercedes uralta, de Lewis Hamilton egyik edzésen sem növelte az előnyét 9 tizedmásodpercre a gyorsabb Ferrari előtt. Vettel bevallotta, hogy ekkora különbségre nem számított, ám ennél szorosabb versenyre számít vasárnap.

"Szerettem volna közelebb férkőzni (a Mercedeshez), de reálisan kell látni a helyzetet. Mindkét pilótájuk nagyszerű munkát végzett, főleg a Q3-ban" - nyilatkozta. "Gyorsabbak voltak, mint amire számítottunk."

"Holnap közelebb leszünk hozzájuk, de hogy mennyivel, az majd kiderül."

Sebastian Vettel hátránya majdnem 1 másodperc volt az időmérőn a Mercedesekhez képest Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

A Ferrari a malajziai győzelme ellenére nem számít rá, hogy normál körülmények között legyőzheti a Mercedest, mivel továbbra is riválisuk autóját tartja a legjobbnak, ráadásul Kínában a feltételek sem nekik kedveznek. Vettel ugyanakkor emlékeztetett: "Mi nagyjából elégedettek lehetünk, és nem szabad elfelejtenünk, hogy honnan indultunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!