Vágólapra másolva!
A problémának nincs köze ahhoz, hogy a Red Bull a Kínai Nagydíjtól újra Brembo fékeket használ. Ricciardo szerint végre jó irányba haladnak.

Az idény első két versenyén küszködő Red Bull a Kínai Nagydíj pénteki szabadedzésein biztató formát mutatott: Daniel Ricciardo a délutáni gyakorláson a 3. helyen tudott végezni, de Danyiil Kvjat sem sokkal maradt el tőle a 6. helyen.

Ricciardo a nap végén elmondta, idén először érezte jónak az RB11 tempóját és balanszát. A második edzésen ugyan a hátsó szárny cseréje miatt csak későn tudott a pályára hajtani, de így is hamar felvette a ritmust. Bár több mint 1 másodperccel elmaradt Lewis Hamilton legjobb idejétől, egyelőre nem az időeredményeket tartja a legfontosabbnak.

„Jól sikerült ez a pénteki napunk: mindent kihoztunk a két edzésből, és a tempónk is jónak tűnik" – nyilatkozta. „Hoztunk néhány fejlesztést, és az autónk vezethetőségén is folyamatosan javítunk. Egyértelműen fejlődtünk, és jelenleg ez a legtöbb, amit kívánhatunk."

Kvjat problémája ellenére biztató napot zárt a Red Bull Forrás: AFP

Bosszantó fékhiba

Ricciardo szerint a Red Bullra még hosszú út vár, ha újra győztes autóval szeretnének versenyezni, de „legalább már elindultunk a jó irányba". Egyetért vele Kvjat is, akinek szintén jól alakult a napja egészen addig, míg a fékje tönkre nem ment a második edzésen. A Red Bull a Kínai Nagydíj előtt lecserélte az idény elejétől használt, problémásnak bizonyult Hitco fékjeit, és visszatért a tavaly használt Brembókhoz, de a csapatfőnök Christian Horner szerint ennek nincs köze a pénteki hibához.

„A kerékagyban melegedett túl valami" – árulta el Horner. „Megkértük, hogy hajtson vissza lassan a bokszba, lehetőleg anélkül, hogy használja a fékeket. A 14-es kanyarnál azonban sajnos fékeznie kellett, és kicsúszott. Bosszantó, hogy ez történt, de a lényeges alkatrészek épek maradtak, ezért ki tudjuk deríteni a probléma okát."

Kvjat a fékhiba ellenére igyekezett pozitívumokat találni a pénteki napjában. „Minden jól ment, amíg a fék ki nem babrált velem" – mondta. „De így is sikerült sok hasznos kört futnom. Hoztunk néhány fejlesztést, és mind jónak tűnik, tehát bizakodhatunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!