Vágólapra másolva!
A Manor újonca, Roberto Merhi és a spanyol autósport-szövetség elnöke is úgy véli, hogy Alonsóra fényes jövő várhat a McLarennél. Carlos Gracia szerint a spanyol akár már a hazai versenyén dobogóra állhat.

Sokan kétségbe vonják, hogy Fernando Alonso jó döntést hozott, amikor a 2014-es idény végén elhagyta a Ferrarit, és visszatért korábbi csapatához, a McLarenhez. A tavalyi évet győzelem nélkül záró olasz istálló ugyanis megtáltosodott, és Sebastian Vettellel már az idei második versenyen győzni tudott, a komoly megbízhatósági problémákkal küzdő McLaren viszont a mezőny hátsó felében kezdte a szezont.

A Manor spanyol újonca, Roberto Merhi azonban úgy gondolja, Alonsót nem szabad kritizálni a döntése miatt, ráadásul a McLaren új projektjéből még bármi kisülhet. „Senki nem számított rá, hogy ekkorát lépnek előre" – mondta a Marcának a Ferrariról. „A Fernandót ért kritikáknak nincs alapjuk. A Forma-1 nagyon összetett sport, és gyakran csupán a szerencsén múlik, hogy valaki jól választ-e csapatot."

Alonso is bízik a McLaren feltámadásában Forrás: AFP

Merhi szerint érdemes lesz megnézni, hol tart a McLaren néhány év múlva, hiszen Alonso is régóta hangsúlyozza, hogy hosszabb távra tervezett a csapattal. Úgy véli, a kétszeres világbajnok rajongói már most bizakodhatnak, hiszen a McLaren már a második futamra is képes volt fejlődni. „Ausztrália és Malajzia között óriásit léptek előre" – mondta Merhi.

Egyetért Merhival a spanyol autósport-szövetség elnöke, Carlos Gracia is, aki szerint „a Ferrari-történet túl bonyolult volt", ezért Alonsónak szüksége volt a csapatváltásra. „Jó lett volna Fernandót az idei Ferrariban látni, de most is nagyon jók a kilátásai, és tiszteletben kell tartanunk a döntését" – nyilatkozta az El Confidencialnak.

Noha a McLaren két futam után egyelőre pont nélkül áll a tabellán, Gracia szerint hamar utolérhetik az élmezőnyt, és Alonso már a májusi Spanyol Nagydíjon örömet okozhat a rajongóinak. „A Honda nem azért tért vissza, hogy csak nézőként figyelje az eseményeket. A Ferrarihoz hasonlóan a McLaren is nagy hagyományokkal rendelkezik, és mindent bevetnek majd, hogy fejlesszék az autójukat" – mondta. „Szerintem (Alonso) Spanyolországban vagy Monacóban már versenyben lehet – ha nem is a győzelemért, legalább a dobogóért."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!