Vágólapra másolva!
A helyes stratégiát követték, jó köröket futottak, mégsem zárt sikerrel a Williams a Malajziai Nagydíj időmérő edzésén. Javítani szeretnének az esős időben nyújtott teljesítményükön, és száraz versenyben bíznak.

A bizakodás ellenére a várakozásoktól elmaradtak a Williams eredményei a Malajziai Nagydíj időmérő edzésén, mert az esőben továbbra sem megy úgy az autójuk, ahogy szeretnék. Bár a nedves pályán futott Q3 elején úgy tűnt, elhibázták a gumiválasztást, Rob Smedley mindent rendben lévőnek talált.

„A váltakozó időjárási körülmények megnehezítették ezt az edzést. Mindig a megfelelő gumik voltak az autónkon, és megpróbáltunk utolsóként átéri a célvonalon, mert a pálya körről körre javult” – mondta a Williams vezető versenymérnöke az edzés után.

„Át kell tekintenünk, hogy a teljesítményünk miért nem volt elegendő az esőben, de ahogy azt pénteken láttuk, a versenytávon nagyon erős az autónk. Sok teendőnk van holnapig, úgy tűnik, a hőmérsékletek magasak maradnak a futam során, úgyhogy a megfelelő stratégiai döntéseket kell meghoznunk majd.”

Bottas nem a 9. helyre számított, végül a 8. kockából indulhat Forrás: LAT Photographic

Csupán a 7. rajtkockát tudta megszerezni Felipe Massa, aki reményét fejezte ki, hogy holnap kedvezőbbek lesznek a körülmények a Williams számára. Annak ellenére, hogy a teszteken magabiztosan szerepeltek, a grove-i csapatnak egyelőre nem igazán jön ki a lépés.

„Nem a mai volt a legkönnyebb napunk, szárazon szerintem mindketten a legjobb öt között végeztünk volna” – jelentette ki a brazil pilóta. „Az előző szezonhoz hasonlóan még mindig gondjaink vannak az esőben, most remélhetőleg néhányra megoldást is tudunk találni. Úgy tűnik, holnap viszont száraz lesz az idő, úgyhogy jobb versenyben bízunk.”

Az idei első futamára készül Valtteri Bottas, de valószínűleg nem arra számított, hogy csupán a negyedik sorból, a 8. rajtkockából indulhat majd. A finn eredetileg a 9. helyet szerezte meg, Romain Grosjean büntetése miatt azonban egy helyet előreléphet. Bár hátfájás miatt kihagyta a két héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíjat, a vasárnapi szereplése már nincs veszélyben.

„Kissé csalódott vagyok amiatt, ahogy a nap alakult. Úgy éreztem, jól sikerült a köröm, ezért meglepett, hogy csak a 9. lettem” – ismerte el a finn. „Azt akartam, hogy az enyém legyen az utolsó autó, amely átszeli a célvonalat, és örültem, hogy ez sikerült, de az esős időben nyújtott teljesítményünkkel még foglalkoznunk kell. Holnap reméljük, száraz lesz a pálya. A forróság is megmarad, szóval nem lesz könnyű dolgunk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!