Vágólapra másolva!
Elege van a Mercedesnek a Red Bull sirámaiból, ezért Toto Wolff azt javasolja Christian Hornernek, hogy dolgozzanak meg keményebben a sikerekért. A világbajnoki címvédő komoly fenyegetésnek tartja a Ferrarit.

Minden létező fronton kritizálta a hétvégén a Red Bull a Forma-1 jelenlegi helyzetét, miután az idénynyitón világossá vált, hogy a Mercedes az idén is jelentős fölényben lesz, míg a 2010 és 2013 között legyőzhetetlennek tűnő Red Bull egyelőre csak a középmezőnnyel tudja tartani a tempót.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner először a szélcsatornák használatának betiltását javasolta, majd „vezethetetlennek” minősítette a Renault motorokat, és közölte, hogy a jelenlegi szabályok megölik a Forma-1-et. Az osztrák csapat szabályváltozásokat sürget a Mercedes uralmának megtörése érdekében, és az F1-ből való esetleges kiszállásukat is felvetették. A szezont sima kettősgyőzelemmel kezdő Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff reagált a felvetésekre.

Paddy Lowe (balra) és Toto Wolff (jobbra), a Mercedes csapatfőnökei Forrás: Mercedes AMG Petronas

„Ha az ember a Forma-1-ben próbál szerencsét, megpróbálja a lehető legmagasabb színvonalon dolgozva próbálja legyőzni a többieket. A csapatok teljesítményének kiegyenlítéséről beszélni és siránkozni már az első futam után nem szokás nálunk, mi nem így reagáltunk az ilyen helyzetekre” – közölte a szintén osztrák Wolff. „Szerintem csak kussoljanak, dolgozzanak keményebben, és próbálják meg rendezni a soraikat.”

Wolff nem tulajdonított túl nagy jelentőséget a Red Bull hangos kritikáinak. Csak annyit mondott, hogy „ez az időszak mindig tele van politikával, tavaly is így volt, az idén is így lesz”, és hangsúlyozta, hogy elsősorban a pályán zajló események foglalkoztatják. Azon belül is a Ferrari látványos fejlődése a tavalyi szezon óta, mert úgy véli, a Scuderia hamarosan komoly ellenfél lesz.

„Szerintem ez csak idő kérdése. A Ferrarinak mindene megvan, az összes szükséges erőforrás, a megfelelő emberek, jó pilóták, úgyhogy hamarosan csökkenteni fogják a hátrányt” – jelentette ki. „Fél perc azért nem a világ. A helyzet nem olyan, mintha leköröztük volna az egész mezőnyt” – utalt Sebastian Vettel hátrányára a futamgyőztes Lewis Hamilton mögött.

„Ez még csak az első verseny volt a húsz futamos szezonból. Meglátjuk, mi történik Malajziában.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!