Vágólapra másolva!
Két csapat is elfogadta a Hungaroring meghívását, így a WTCC teljes mezőnye és műrepülő pilóták mellett Kimi Räikkönen és Danyiil Kvjat is szórakoztatja majd a közönséget Budapest utcáin, a III. Nagy Futam alkalmából. A Várkert Bazártól induló kör az idén is érinti a Pesti oldalt is.

Már hagyománnyá nőtte ki magát a 2013-tól megrendezett Nagy Futam Budapest belvárosában, amelynek célja, hogy népszerűsítse a technikai sportokat, és a versenyeken gyakran elszigetelt pilótákat közelebb hozza a közönséghez.

A III. Nagy Futamra idén nem kisebb nevet sikerült megnyerni, mint a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönent, aki egy F1-es Ferrarival tart majd bemutatót Budapest utcáin. A finn videó üzenetet is küldött, amit a Hungaroring egy csütörtöki sajtótájékoztatón mutatott be.

„Nagyon örülök, és izgatottan várom, hogy részt vegyek a Nagy Futamon a Scuderia Ferrari képviseletében, biztos vagyok abban, hogy nagy siker lesz” – mondta Räikkönen a videón, a rendezvény nevét magyarul ejtve. „Különleges és megborzongató lesz F1-es autót vezetni ilyen különleges környezetben, mint Budapest belvárosa” – mondta a finn pilóta.

Räikkönen is eljön a Nagy Futamra Forrás: Ferrari

„Tudom, hogy a budapestiek milyen őrülten rajonganak a Scuderia Ferrariért, és a Forma-1-ért. Mindent meg fogok tenni azért, hogy ennek meg tudjak felelni. Találkozzunk május 1-jén!”

Szintén videóüzenetben emlékezett meg számos remek budapesti emlékéről Danyiil Kvjat is, aki a Red Bull képviseletében érkezik majd a fővárosba, és tart bemutatót a közönségnek.

F1-es bemutatók, légiparádé május 1-jén

Az F1-es autók 2-2 alkalommal hajtanak majd végig a Várkert Bazártól induló, Lánchíd utcán a Clark Ádám tér irányába tartó szakaszon, majd oda-vissza áthajtanak a Lánchídon, mielőtt a Budai Alsó rakparton folytatják a száguldást a körülbelül 4000 méter hosszú alkalmi pályán a Lánchíd és az Erzsébet híd között.

Amennyiben az időjárás engedi, május elsején a délelőtti program részeként a közönség láthatja a Magyar Honvédség ejtőernyős-bemutatóját, majd eljön a Flying Bulls, a Red Bull különleges repülős alakulata, és bemutatót tartanak hazánk műrepülő világbajnokai, Besenyei Péter, Veres Zoltán és Illés Tamás.

Nem csupán F1-es, hanem egyéb egzotikus versenyautók is kigördülnek majd Budapest utcáira: NASCAR versenyautó, és a túraautó világbajnokság teljes mezőnye is szórakoztatja majd a közönséget, köztük a helyi kedvenc, Michelisz Norbert, a kilencszeres rali világbajnok Sébastien Loeb, illetve a címvédő Jose-Maria López is.

„Tavaly remekül éreztem magam a Nagy Futamon, ezért nagyon örülök, hogy idén is részese lehetek” – mondta Michelisz Norbert. „Számomra egyébként is rendkívül izgalmas lesz ez a hétvége, egyrészt mert mindig jó érzés találkozni a szurkolókkal, másrészt mert talán a Nagy Futam még több embert győz meg arról, hogy jöjjön el a Hungaroringre másnap és harmadnap, hiszen akkor rendezik a túraautó-vb magyar futamát, ami, talán mondanom sem kell, különleges helyet foglal el a szívemben.”

A rendezvényt a Duna TV közvetíti május 1-én 14:30-tól. A korai repülős programok még felvételről, de az F1-es futamok már élőben láthatók majd a közmédia csatornáján.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!