Vágólapra másolva!
Ron Dennis szerint Fernando Alonso versenyezni fog Malajziában, de elismerte, hogy ez nem az ő, hanem a spanyol döntésén múlik. Az FIA még nem tudja, mikor végeznek a barcelonai baleset kivizsgálásával.

Fernando Alonso távolmaradása az Ausztrál Nagydíjtól természetesen az újra benépesedő paddockban is beszédtémát szolgáltat. Ron Dennis szerdán elismerte, hogy néhány héttel ezelőtt pontatlanul fogalmazott Barcelonában, amikor cáfolta, hogy Alonsónak agyrázkódása lenne.

Újságírói kérdésre válaszolva elárulta, hogy egyelőre nem biztos abban, hogy a spanyol a következő, malajziai versenyen rajthoz áll, bár a csapat futamelőzetese és Alonso tweetjei is erre utalnak. „Beszéltem vele az ide vezető úton. Versenyezni akar. Remélem, hogy fog, de ez az ő döntése, nem az enyém.”

Egyelőre Kevin Magnussen sem tudta megmondani, hogy vajon ez lesz-e mostanában az egyetlen futam, amin részt vesz vagy a McLaren igényt tart-e rá Malajziában is. „Nem voltam kapcsolatban vele” – mondta Magnussen spanyol kollégájáról. „Csak Twitteren kívánt sok szerencsét, én meg válaszoltam, hogy köszi. Még nem érdeklődtem, hogy érzi magát, de úgy hallom, hogy jól.”

Találgatás övezi Alonsót Forrás: McLaren

A versenyzők csütörtöki sajtótájékoztatóján csak érintőlegesen merült fel a téma, kérdésre válaszolva Sebastian Vettel kijelentette, hogy nem aggódnak az autók biztonságával kapcsolatban, miután Alonso bukása mögött sokan életveszélyes műszaki hibát gyanítanak.

„Szerintem senki nem akar minket a pályára küldeni, amikor úgy gondolják, hogy valami nincs rendben. Úgy vélem, mindenhol túl erős a csapatszellem ahhoz, hogy ilyen megtörténhessen. Úgyhogy amikor a csapat úgy dönt, hogy biztonságos menni, akkor az is.”

Továbbra is folytatódik az FIA vizsgálata az ügyben, erről Charlie Whiting versenyigazgató tartott tájékoztatást Melbourne-ben. A brit egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikorra várható eredmény a baleset körülményeinek feltárása terén.

„Továbbra is egyeztetünk a McLarennel mindenről, ami mechanikai kérdés, és az orvosi részlegünk kapcsolatban áll azokkal, akik kezelték (Alonsót) a kórházban” – mondta Whiting. „Én mindenesetre bizonyosan nem vagyok kompetens, hogy bármit is kommentáljak az orvosi szemszögből. Ez minden, amit mondhatok. Nem tudunk időtervet meghatározni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!