Vágólapra másolva!
A McLaren a Honda miatt küszködött a téli teszteken, a korábbi versenyző szerint mégis a japán gyártó kerülhet a legközelebb a Mercedeshez. A németek előnyét egy másodpercre becsüli.

A korábbi Forma-1-es versenyző Gerhard Berger szerint a Honda az egyetlen motorgyártó, amelynek reális esélye van arra, hogy felvegye a versenyt a Mercedesszel. A tavaly bemutatkozó V6-os turbómotorokból az előző idényben a Mercedes hozta ki a legtöbbet, és egyelőre úgy tűnik, az előnyük a tél folyamán sem csökkent. Berger szerint azonban az F1-be a McLaren partnereként idén visszatérő Honda idővel képes lehet ugyanilyen teljesítményre.

„Ők az egyetlenek, akik képesek lehetnek azt a szintet hozni, mint a Mercedes" – mondta az osztrák. „A McLaren maga is mindig nagyon felkészült."

A Hondának még sok problémát kell megoldania, de később erős lehet Forrás: McLaren

Berger annak ellenére gondolja ezt, hogy a McLaren télen tapasztalt problémái szerinte is „egyértelműen" a Honda-motor számlájára írhatók. „Az az érzésem, hogy valamit elszámoltak" – vélekedett.

Berger úgy gondolja, az idénynyitón kétségkívül a Mercedes gyári csapata a legesélyesebb, hiszen nemcsak a motor, hanem a kasztni terén is a többiek előtt járnak. „Elég egyértelmű, hogy ők a favoritok" – mondta. „Az előnyük körülbelül egy másodperc lehet, ez borzasztóan sok a mai Forma-1-ben."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!