Vágólapra másolva!
A tavalyinál is keményebb lehet a Mercedes versenyzőinek küzdelme a 2015-ös világbajnoki címért, de Toto Wolff azt ígéri, továbbra is engedik szabadon küzdeni Lewis Hamiltont és Nico Rosberget.

Annak ellenére, hogy a világbajnoki küzdelem hevében Lewis Hamilton és Nico Rosberg tavaly össze is ütközött, nem változtat a versenyzők menedzselésén a Mercedes, így az idén is a pályán küzdhetnek majd meg a végső győzelemért, ígérte Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

„Nem fogunk változtatni azon, hogy a pilótáinkat hagyjuk versenyezni. Még akkor sem, ha ezt nem mindig könnyű fenntartani” – közölte Toto Wolff az AFP hírügynökséggel. „Nekünk, a márkánknak és a Forma-1-nek egyaránt fontos volt, hogy engedtük őket harcolni egymással.”

Nem mindig volt őszinte az öröm Forrás: AFP

A Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli elnöke, Niki Lauda arra számít, hogy a feszültség még a tavalyinál is nagyobb lesz, mert Rosberg támadni, Hamilton pedig védekezni fog az előző szezon során történtek folyományaként.

„A csaták még keményebbek lesznek az idén, hiszen Nico mindent meg fog tenni, hogy elkapja Lewist” – mondta az RTL-nek. „Nico fokozni fogja a nyomást, és ez ahhoz vezet majd, hogy Lewis viszonzásként ugyanezt fogja tenni.”

„Egész jó” a hangulat

Néhány nappal ezelőtt Rosberg elárulta, hogy a tavalyi ellentétek óta "nem szoktak együtt hamburgerezni" Hamiltonnal Monacóban, ahol közös házban van lakásuk. A brit versenyző szerint most „egész jó” kettejük kapcsolata, bár hozzátette, hogy „még a szezon kezdete előtt vagyunk.”

„A pillanat hevében számítani kell arra, hogy akadnak majd kisebb feszültségek kettőnk között, de ez azért van, mert nagyon éles versenyben leszünk egyazon csapaton belül” – magyarázta a brit.

A korábbi versenyző, Jacques Villeneuve reményét fejezte ki, hogy a Mercedes az idén is a mezőny fölé fog nőni, mert ha nem így lesz, szerinte ők is beállnak a csapatutasítást alkalmazó istállók sorába. David Coulthard, a McLaren-Mercedes korábbi pilótája úgy látja, a stuttgartiak eddig helyesen jártak el. „Szerintem a sport és a rajongók szempontjából korrekt módon kezelték a helyzetet” – mondta egy interjúban, melyet a Laureus közölt.