Vágólapra másolva!
A Red Bullt tartják a Renault-nál az egyetlen olyan F1-es csapatnak, amivel a közeljövőben világbajnokok lehetnek, de Cyril Abiteboul nem zárja ki, hogy megvásárolnak egy már létező istállót. Nincs még eldöntve semmi, figyelmeztet.

Néhány nappal ezelőtt felröppent a hír, hogy ismét gyári csapatot indíthat, pontosabban vehet magának a Renault, ami jelenleg a Red Bull és a Toro Rosso motorszállítójaként érdekelt az F1-ben. A franciák motorfejlesztési vezetője szerint ezzel a szereppel jelenleg elégedettek is.

„Örömteli számunkra, hogy erőforrás-beszállítók lehetünk” – nyilatkozta Cyril Abiteboul az RMC-nek. „A prioritásunk, hogy a Red Bull ismét világbajnok legyen. Ők az egyetlen csapat, ami a közeljövőben visszaszerezheti a bajnoki címet” – jelentette ki.

„A Renault egyre agresszívabb lesz a(z utcai) sportautók piacán. Ez egy nagyon aktív szegmens, de egyelőre nem eléggé jelentős. Azáltal, hogy fejlesztjük és erősítjük a globális pozíciónkat ezen a piacon, a motorsportokban és a Forma-1-ben való részvételünk is fontosabbá válik.”

A Red Bull most a Renault gyári partnere Forrás: AFP/Quique Garcia

Annak ellenére, hogy jelenleg a Red Bull partnereként szeretnének sikeresek lenni, Abiteboul nem zárta ki, hogy ismét gyári csapatuk is legyen. Egy nagyobb stratégiába kell illeszkednie egy ilyen befektetésnek.

„Nincs kizárva, hogy átveszünk egy már létező csapatot, de egyáltalán nem döntöttünk még el semmit. Illeszkednie kell szélesebb körű, nagyon hosszú távú tervbe, aminek a globális ipari stratégiával is összefüggésbe kell hozni.”

„Az F1 nem az egyetlen csatorna a Földön, amelyen keresztül az autóink relevánsak lehetnek. Egy olyan globális sport stratégiát kell elgondolnunk, ami a legjobban illeszkedik a Renault-hoz. Mindent figyelemmel követünk, beleértve a sport fejlődését, és a finanszírozási lehetőségeket is.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!