Vágólapra másolva!
Köszöni az összehasonlítást a Ferrari főnökének, de több okból sem kér belőle. Állítólag a vállalat új elnöke győzte meg, hogy csatlakozzon hozzájuk.

A Ferrari új főnöke, Maurizio Arrivabene nemrég kijelentette, hogy Sebastian Vettel „tisztára olyan", mint gyerekkori példaképe, Michael Schumacher, aki öt egyéni vb-címet nyert a csapattal a 2000-es évek elején. A fiatal német azonban köszönte szépen, nem kért az méricskélésből.

„Michaellel gyakorlatilag lehetetlen összehasonlítani bárkit is. Amit elért, azzal egy teljesen külön ligában játszott" – mondta Vettel a Sport Bildnek, hozzátéve ugyanakkor, hogy „mindig különleges, ha hozzá hasonlítanak. Az is nagy örömmel tölt el, hogy a Ferrarinál mindenki ennyire szívélyesen fogadott. Mégis az a helyzet, hogy nem Michael, hanem Sebastian vagyok, ezért a magam útját kell járnom, és ezt is fogom tenni. Emellett az a véleményem, hogy Michael ideje más volt."

Vettel eddig jól érzi magát a Ferrarinál Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Arrivabene, aki a télen vette át a csapat irányítását, a Sky-nak azt állította, Vettelt a Ferrari új elnöke, Sergio Marchionne győzte meg, hogy csatlakozzon hozzájuk. A német versenyző ezen kívül beszélgetett Schumacher sajtófőnökével, Sabine Kehmmel is, hogy érdeklődjön a maranellói istálló működéséről a színfalak mögött.

Egyelőre mindenesetre jól érzi magát új csapatánál, de az előszezon biztató eredményei ellenére sem túláradóan optimista. „A teszteken szerzett első benyomások kedvezőek voltak" – ismerte el. „Most azonban finoman kell tovább pattogtatnunk a labdát. Tudom, hogy még mennyi munka vár ránk. A Ferrari változóban van, és időbe fog telni, mire mindenki elkezdi jól érezni magát az új szerepében. Ez rám is vonatkozik."

A barcelonai teszt első két napján Kimi Räikkönen vezette az SF15-T-t, Vettel pénteken délután érkezett meg a pályára, mert szombaton és vasárnap ő lesz a soros.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!