Vágólapra másolva!
A Ferrari főnöke viccesen azt mondta, úgy viselkedik, mintha beteg lenne: állítólag sokkal beszédesebb is lett. Szerinte szinte kicserélték az utóbbi időben.

Kimi Räikkönen olyan sokat mosolyog, és annyira beszédes lett mostanában, hogy a Ferrari főnöke, Maurizio Arrivabene szerint úgy viselkedik, mintha kicserélték volna. A finn versenyzőnek tavaly gyenge szezonja volt, amiben szerepet játszott az is, hogy nem találta az összhangot túlságosan alulkormányzott autójával, de a teszteken biztatóan szereplő új Ferrarit máris „egy más világnak" nevezte.

„Tavaly megvoltak a gondjai, mert nem érezte az autóját, különösen az elejét. Nem volt az ő stílusához igazítva" – vélte Arrivabene. „Mostanság viszont egyértelművé teszi, hogy jobban érzi magát a pilótafülkében, és sokat is mosolyog. Ez nagyon-nagyon furcsa..."

Maga Räikkönen is megjegyezte, hogy a Ferrarinál az utóbbi időben jobb lett a hangulat, és ez a jelek szerint rá is visszahat, mert Arrivabene szerint oldottabban viselkedik. „Egyszer a garázs padlóján fekve találtam rá Kimire, amint éppen állítani akart valamit az autón. Megkérdeztem, hogy mit művel, mire azt felelte: én is szerelő voltam" – mesélte a Ferrari főnöke.

Räikkönen teljesen megváltozott a Ferrari-főnök szerint Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

„Ilyen lett a hangulat a csapatnál. A garázsban az összes srác meglepetten nézett rá, pláne, hogy folyamatosan beszélt. Azt hittem, beteg, de nem az" – tette hozzá Arrivabene tréfásan. „Csak sokkal lelkesebb lett, és biztosra veszem, hogy az idén meg fogja mutatni, mire képes valójában."

„Kimi rendkívül motivált, és nagyon-nagyon jól kijön Seb (Vettellel)."

Bár a teszteredmények alapján a Ferrarinál bíznak benne, hogy előreléptek a tavalyihoz képest, a csapat összes tagja óva intett a túlzott elvárásoktól. „Két győzelemmel elégedettek leszünk. A három már tökéletes eredmény lenne. Ha négyet aratunk, száz kilométert futok a maranellói dombok között" – ígérte Arrivabene, megjegyezve, hogy „nem hiszek a téli bajnookokban."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!