Vágólapra másolva!
Természetes, hogy egy versenyző a legjobb autót akarja magának, ezért nem lepte meg a Williams vezetését Valtteri Bottas néhány nappal ezelőtti nyilatkozata. Claire Williams szerint a grovei csapat a Mercedes legjobb alternatívája.

Kimi Räikkönen versenyzői ülésével hozta összefüggésbe Valtteri Bottast a világsajtó, miután a Williams pilótája néhány nappal ezelőtt kijelentette, hogy a lehető legjobb autóval szeretne versenyezni.

A fiatal pilóta válasza annak tekintetében volt érdekes, hogy a kérdés arra irányult, el tudja-e képzelni, hogy jövőre leváltsa honfitársát a Ferrarinál. Claire Williams, a grovei istálló csapatfőnök-helyettese viszont nem tart attól, hogy a feltörekvő finn másfelé kacsintgatna.

„Mi hoztuk őt a Forma-1-be, és ma is nagyon otthonosan érzi magát a csapatban” – mondta Williams a Sky-nak. „Természetes, hogy versenyzőként a legjobb autót akarja magának. Szerintem a mondandóját kiragadták a szövegkörnyezetből.”

Bottas nem megy sehova Forrás: AFP

A csapatfőnök-helyettes szerint nincs is túl sok ok arra, hogy Bottas más istállók iránt érdeklődjön, hiszen úgy véli, hogy jelenleg a Williams a tavaly lehengerlő formát mutató Mercedes egyik legerősebb ellenfele.

„Jelenleg versenyképes autót tudunk adni neki, ami az előző szezon végén talán a legközelebb került a Mercedeshez, úgyhogy miért ne maradna velünk? – tette fel a kérdést. „Sok időt töltök vele, rengeteget beszélgetünk, és tudom, hogy jelenleg a Williamsnél akar lenni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!