Vágólapra másolva!
Ron Dennis szíve meglágyult, Alonso pedig érettebb lett 2007 óta, ezért tudnak újra együttműködni. Matt Morris szerint a spanyol érkezése pozitívan hat a McLarenre.

A McLarent vezető Ron Dennis úgy véli, azért képesek a korábbi botrányok ellenére is együtt dolgozni Fernando Alonsóval, mert az elmúlt években mindkettejük személyisége megváltozott. A spanyol 2007-ben idő előtt távozott a McLarentől, miután a Lewis Hamiltonnal folytatott, csapaton belüli párharca teljesen elmérgesedett, és a kémbotrányban is szerepet vállalt. Nem sokan hitték volna, hogy Alonso valaha visszatér még a McLarenhez, de 2015-ben újra azzal a Dennisszel fog harcolni a sikerekért, akivel 2007 végén már beszélő viszonyban sem volt.

Dennis azonban hisz benne, hogy ezúttal nem kerül sor hasonló problémákra. Szerinte 2007-ben az egész sportban rendkívül ellenséges légkör uralkodott, ezért mérgesedhetett el ennyire Alonso és a McLaren kapcsolata.

„Talán nálunk ütközött ki leginkább, milyen légkör uralkodott akkoriban a Forma-1-ben. Valójában egészen jelentéktelen dolgok történtek, amiket felnagyítottak, és mindenki rosszul jött ki az ügyből" – nyilatkozta Dennis, aki szerint mindketten sokat változtak 2007 óta. „Azóta mindenki továbblépett – az én szívem meglágyult, Fernando pedig érettebb lett."

Alonso egyelőre jól érzi magát a McLarennél Forrás: McLaren

Alonso 2007-ben azért kezdett elégedetlenkedni, mert újonc csapattársával, Hamiltonnal szemben nem kapta meg azt a kivételes bánásmódot, ami szerinte kétszeres világbajnokként járt volna neki. Mivel a brit a McLaren saját nevelésű pilótája volt, egyre inkább úgy érezte, hogy Hamiltont támogatják, tőle pedig az egész istálló elfordult. Dennis szerint idén biztosan nem kerül sor hasonló nézeteltérésre, hiszen Alonso ezúttal nem is kérte, hogy elsőszámú pilóta legyen Jenson Button mellett.

„Egy dolgot biztosan megígérhetek Fernandóval kapcsolatban – ezt soha nem kérte, sőt pont az ellenkezője történt" – mondta Dennis. „Nem kérte, hogy bármi ilyesmi bekerüljön a szerződésébe. Azt mondta, elfogadja, hogy egyenlő bánásmódban részesülnek."

A többieket is motiválja

A McLaren mérnöki gárdáját vezető Matt Morris megerősítette, hogy egyelőre semmi probléma nincs Alonso hozzáállásával, sőt az egész csapatot motiválja az érkezése. A spanyol amiatt sem keseredett el, hogy a McLaren a sorozatos motorhibák miatt alig tudott körözni a jerezi teszten.

„Fernando alig várta az elmúlt hónapokban, hogy végre vezethesse az autót" – mondta Morris. „Az első napok meglehetősen bosszantóak voltak, de jól érzi magát a csapatnál, és minket is ösztönöz."

„Akár a bokszban, az irodában vagy a szimulátorban dolgozik, elképesztő motivációval teszi a dolgát, és ez mindenkire hatással van, még keményebben dolgozunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!