Vágólapra másolva!
Ausztráliában még a dobogó legalsó fokának is örülnének, utána viszont folyamatos javulást vár tőlük a Fiat elnöke. Lauda veszélyesebbnek tartja a Renault-t, mint a Ferrarit.

A Ferrari vezetősége egyetért abban, hogy az utóbbi évek kudarcai után az istállónak mindenképpen javulnia kell 2015-ben. Az olaszok 2007-ben nyertek utoljára egyéni, 2008-ban pedig konstruktőri világbajnoki címet, tavaly pedig még futamgyőzelmet sem sikerült aratniuk.

A Fiat-Chrysler csoport elnöke, John Elkann nem tagadja, hogy elégedetlen a Ferrari Forma-1-es szereplésével, ezért komoly fejlődésre szólította fel őket. „A Ferrari nagyon keményen dolgozik" – nyilatkozta a La Repubblicának. „Tisztában vagyok vele, honnan indultunk, ezért nem várok egyből győzelmeket. Az viszont nagyon fontos, hogy folyamatosan fejlődjünk, idén ez lesz a csapat legnagyobb feladata."

A Ferrarinak össze kell kapnia magát 2015-ben Forrás: AFP

Az elmúlt hónapokban teljes átszervezésen átesett Ferrarinál tudják, hogy a gyenge 2014-es szezon után nem fogják rögtön uralni a mezőnyt, de a csapat új elnöke arra számít, hogy az idény eleji nehézségek után ismét harcba szállhatnak a futamgyőzelmekért. „Egy dobogós helyezés lesz a maximum, amit az idénynyitóból kihozhatunk" – ismerte el Sergio Marchionne, majd hozzátette, utána muszáj lesz üldözőbe venniük a Mercedest, a Red Bullt és a Williamst.

Lauda a Red Bulltól tart

A Mercedes menedzsmentjében dolgozó Niki Lauda azonban egyelőre jobban tart a 2010 és 2013 között zsinórban négy vb-címet bezsebelő Red Bulltól, mint a Ferraritól. „A Renault javulni fog, és a Red Bull technikai főnöke, Adrian Newey tudja, hogyan kell jó autót építeni" – mondta Lauda. „A Red Bull biztosan közelebb kerül majd hozzánk, de azt nem tudom, mennyit javulhatnak. A Ferrariról még nem sokat lehet tudni."

Lauda szerint egyelőre megjósolhatatlan, hogy az új csapatfőnök, Maurizio Arrivabene milyen munkát végez majd a csapat élén. „Erről nem szeretnék véleményt mondani, de Marchionne a jelek szerint bízik benne. Majd az eredmények eldöntik, hogy sikeres lesz-e" – mondta Arrivabenéről.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!