Vágólapra másolva!
Szerdán bemutatkozott a csapat 2015-ös festése, de egyelőre csak az új orrkúppal szerelt tavalyi autón.

A Force India a tavalyi autójának módosított változatával leplezte le 2015-ös festését egy szerdai rendezvény során, Mexikóvárosban. A VJM07-nek a bemutatóhoz lényegében csak az elejét alakították át az idei szabályoknak megfelelően, így annyit már látni lehet, hogy az elődjére jellemző, kirívóan hosszú orrnyúlvány sokkal rövidebb lett, bár nem tűnt el teljesen: hasonló a Williamséhez, amelyből szintén ma kaptunk először ízelítőt.

A Force India egyébként a többi csapattal ellentétben a régi autójával fogja megkezdeni a tesztszezont jövő vasárnap, hogy három héttel kitolhassák a fejlesztési időt. Az istálló főnöke, Vijay Mallya komoly lépésnek nevezte, hogy a VJM08-at már a Toyotától bérelt, 60 százalékos méretarányú szélcsatorna segítségével tervezték meg, míg eddig a saját, csak 50 százalékos modellek tesztelésére alkalmas berendezésüket használták.

Bemutatkozott a Force India 2015-ös festése és az autó eleje - katt a galériához! Forrás: Sahara Force India/James Moy Photography

A Force India azt ígéri, a február közepi második tesztsorozatra elkészülő VJM08 számtalan módosítást fog tartalmazni, így megváltozik az oldaldobozok és a légbeömlők formája. Átalakítják a hátsó futóművet is, a torziós rugókról hidromechanikus rendszerre térnek át. A technikai igazgató, Andy Green szerint a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy visszanyerjék az új orrkialakítással elvesztett leszorítóerőt, ami sikerült is nekik.

„Tavaly fantasztikus eredmény volt számunkra, hogy még pár versennyel a szezon vége előtt is megelőztük a McLarent a konstruktőri tabellán" – vélte Mallya. „Az emberek elismerik, hogy olyan csapat vagyunk, amely a saját súlycsoportja felett is ütőképes."

Ilyen volt a tavalyi Force India festése és orra Forrás: AFP

Mallya a bemutatón hozzátette, hogy az ismét Nico Hülkenberggel és Sergio Pérezzel felálló alakulat „az európai szezon kezdetétől" szeretné felvenni a harcot a nagy csapatokkal.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!