Vágólapra másolva!
Ecclestone korábbi ultimátumára reagálva a patinás pálya főnöke azt mondta, túlélik, ha 2016 után nem fogadhatják a világbajnoki sorozatot.

Monza a Forma-1 történetének legendás helyszíne, ahol 1980 kivételével minden évben rendeztek nagydíjat a világbajnokság születése, 1950 óta. Bernie Ecclestone azonban tavaly júliusban kijelentette, hogy 2016 után nem kér többet a pályából, mert a velük kötött eddigi szerződése „üzleti szempontból katasztrofális volt."

Az Olasz Nagydíj szempontjából kedvezőtlen, hogy a sport országos nézettsége csökkenő tendenciát mutat, és egy törvénymódosítás miatt a pálya egy kb. 20 millió eurós adókedvezménytől is elesik. Ecclestone állítólag ugyanekkora éves promóciós díjat követel tőlük az F1-es versenyért.

Francesco Ferri, a rendező cég, a Sias igazgatója most kijelentette, hogy a festői Monza túlélné a világbajnoki sorozat elvesztését is. „2017 úgyis eljön, Bernie Ecclestone-nal vagy nélküle" - mondta a Corriere della Serának. „Ha nem hosszabbítjuk meg a jövőre lejáró szerződést, van egy B-tervünk a pálya fenntartására, amelynek részét képezi több másik verseny és kiegészítő rendezvény is."

Ferri hozzátette, hogy érdeklődve követték figyelemmel a Red Bull Ring feltámasztásának üzleti modelljét.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!