Vágólapra másolva!
Bár Bernie Ecclestone így nyilatkozott, a pálya üzemeltetői figyelmeztettek, hogy megállapodás még nem született erről. A tavalyi gyenge nézőszám után az anyagiakról folyhat a vita. 

Bernie Ecclestone csütörtökön bejelentette, hogy az idei Német Nagydíjat is a Hockenheimringen tervezik megtartani, mert a Nürburgringgel, ahol a 2015-ös futamot rendeznék, nem haladnak a tárgyalások. Bár a brit üzletember magabiztosan állította, hogy változatlan marad a helyszín, a pálya üzemeltetői óvatosabban fogalmaztak.

„Csak akkor mondhatunk bármit is, ha aláírtunk egy szerződést, de még nem tartunk ott" – nyilatkozta Georg Sieler, a pálya igazgatója az Auto Motor und Sportnak. „Természetesen pozitív eredményeket szeretnénk a pénzügyek terén. Kivételes esetekben talán a nullszaldó is elfogadható. Mindenesetre bármilyen összegről is van szó, időben kell meghoznunk a döntést."

A Hockenheimringen tavaly mindössze 52 ezer néző látogatott ki a Német Nagydíjra, ami igen kellemetlen meglepetést okozott az érdekelteknek, hiszen a pálya közel fekszik a Mercedes-Benz stuttgarti központjához, és még úgy sem volt nagyobb az érdeklődés, hogy a német színekben induló Mercedesszel a német állampolgárként versenyző Nico Rosberg vezette a bajnokságot.

Nem tudni, miért nem működik

Michael Schumacher első F1-es pályafutása óta Németország mindig kiemelt helyet foglalt el a Forma-1-ben, de a rekordbajnok visszavonulása óta a sportág nem tudta igazán fenntartani a népszerűségét.

Mivel a Mercedes mellett továbbra is több pilóta, köztük a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a tavalyi második Nico Rosberg, valamint Nico Hülkenberg is rajthoz áll, a továbbra is szurkolók milliói érdeklődnek a versenyek iránt, de sok elemző úgy véli, hogy közülük már kevesen hajlandók megfizetni a magas jegyárakat, és sokan inkább másféle szórakozásra költenének.

Ecclestone szerint a Német Nagydíj az idén is Hockenheimben marad Forrás: AFP

Olyan vélemények is vannak, hogy a fiatal generáció versenyzői nem képesek úgy megszólítani a közönséget, mint ahogy Schumacher tette néhány évvel az újraegyesítés után. A legjobb esély talán most nyílik majd a német közönség és az F1 újbóli egymásra találására, hiszen Sebastian Vettel az idei szezont a Schumacherből is legendás sportolót faragó Ferrarinál kezdi meg, Vettel pedig nem titkolja, hogy gyerekkori példaképe nem más, mint a hétszeres világbajnok.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!