Vágólapra másolva!
Tudja, hogy sok bírálója van a gyakori ütközései és a szponzori háttere miatt, de szerinte mindenkit kritizálnak. Nem bánja, hogy tavaly a küszködő Lotusnál kellett versenyeznie.

A Forma-1 jelenlegi versenyzői közül talán Pastor Maldonadót éri a legtöbb negatív kritika a szurkolók részéről, sokak szerint a venezuelai a gyakori ütközéseivel csak akadályozza a többi pilótát. Bár a Williamsszel 2012-ben futamgyőzelmet is aratott, Maldonado megítélése nem túl pozitív a nézők körében, és egyesek szerint csak a szponzori háttere miatt versenyezhet az F1-ben.

Maldonado azonban az Autosportnak elmondta, nem hagyja, hogy a kritikák kizökkentsék, szerinte amúgy is „lehetetlen" lenne minden egyes véleményen elgondolkozni. Inkább a pozitív üzenetekre koncentrál, hiszen állítása szerint azokból is kap eleget. „Sokan szurkolnak nekem, főleg a saját országomból és egész Dél-Amerikából" – mondta. „Európában is sok rajongóm van, főleg Olaszországban, mert sokáig versenyeztem ott a junior kategóriákban."

A venezuelai úgy véli, időnként mindegyik versenyző kap hasonló kritikákat, ezért nem veszi a lelkére a bírálatokat. „Persze van néhány vélemény, amivel nem értek egyet, de ez ellen nem tehetek semmit" –mondta. „Mindenki szabadon elmondhatja, amit gondol, és szerintem ez jó dolog."

„Vannak, akik még (Fernando) Alonsóval sem elégedettek. Ez csak egy példa, de néhányan arrogánsnak tartják őt" – tette hozzá. „Pedig szerintem rendes srác, és nagyszerű versenyző."

Maldonado a gyenge autóját is okolta az ütközésekért Forrás: AFP

Mindenki hibázik

Maldonado elismeri, hogy többször is elkövetett felesleges hibákat a pályán, de szerinte ez mindenkivel előfordul. „Emberek vagyunk. Szuzukában még (Daniel) Ricciardo is ütközött, tehát nemcsak rólam van szó" – jelentette ki. „Néha előfordul, hogy hibázunk, főleg ha nagyon keményen kell hajtanunk. Még rosszabb a helyzet, ha egy instabil autót kell vezetnünk."

A venezuelai a 2014-es idényre a Lotushoz igazolt a Williamstől, és az eredmények alapján rosszul járt a váltással: míg korábbi csapata a konstruktőri bajnokság 3. helyén végzett, a 2013-ban még jobb formát mutató Lotus küszködött, és Maldonado mindössze egyszer szerzett pontot. Ennek ellenére úgy érzi, a gyenge autóban eltöltött év csak megerősítette a jellemét.

„Nehéz volt elfogadni, hogy év közben nem sikerült annyit javulnunk, mint szerettünk volna" – ismerte el. „De később arra gondoltam, azért sodort ide az élet, hogy felkészüljek a jövőre. Szerintem mindenkinek megmutattam, hogy amikor volt lehetőségem rendesen végezni a munkámat, akkor meg is tettem."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!