Vágólapra másolva!
Le Mans jobban érdekli őket. Pedig a csapatával jövőre debütáló Gene Haas szeretné, ha minél több gyártó küzdene egymással a Forma-1-ben.

Az utóbbi hónapokban ismét felmerült, hogy a Volkswagen-csoporthoz tartozó autógyártók egyike a következő években megpróbálkozhat a Forma-1-es szerepléssel. Először az Audiról röppentek fel olyan híresztelések, hogy a DTM-et és a hosszútávú világbajnokságot (WEC) elhagyva 2016-ban beszállhatnak a Forma-1-be, a gyártó azonban cáfolta, hogy hasonló tervei lennének.

Miután az Audi tagadta a pletykákat, a Porsche került terítékre. Egyesek szerint ugyanis a Volkswagen nem szeretné, ha a két gyártó közvetlenül egymás ellen küzdene a versenypályán, márpedig a WEC-ben most ez a helyzet, miután a Porsche tavaly debütált a prototípusával. Egyesek azt is felvetették, hogy a Porsche azért szállt be a WEC legmagasabb kategóriájába, hogy felkészüljön az F1-es szereplésre.

A Porsche idén győzelemre tör Le Mans-ban Forrás: AFP

A Porsche kutatási-fejlesztési részlegének főnöke, Wolfgang Hatz azonban most határozottan tagadta, hogy ilyen terveik lennének. „A Forma-1 soha nem volt téma nálunk, és nem is lesz" – jelentette ki. „Le Mans azonban egy egyre érdekesebb és vonzóbb terület. Egyre több gyártó száll be, és itt az utcai autók fejlesztéséhez is hasznos információkat szerezhetünk."

Úgy tűnik tehát, hogy a Forma-1-gyel rendszeresen kapcsolatba hozott Volkswagen-csoport ezúttal is távol marad a szériától, pedig a csapatával 2016-ban beszállni készülő Gene Haas szerint több gyártóra lenne szükség. „Szerintem arra lenne szükségünk, hogy több nagy gyártó szállítson motorokat az F1-es csapatoknak" – nyilatkozta az amerikai az Autoweeknek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!