Vágólapra másolva!
Noha a Mercedesnél 2015 után is Hamiltonnal és Rosberggel képzelik el a csapatot, Toto Wolff elismerte, hogy a brit távozása esetén először Alonsót próbálnák magukhoz csábítani.

A Mercedes tavaly meghosszabbította Nico Rosberg év végén lejáró szerződését - ennek pontos időtartamát nem hozták nyilvánosságora -, és a csapatnál most arra készülnek, hogy megállapodjanak Lewis Hamiltonnal is a 2015 utáni közös munkáról.

Az istálló főnöke, Toto Wolff a Gazzetta dello Sport kérdésére elárulta, hogy mi a forgatókönyvük arra az esetre, ha nem sikerülne közös nevezőre jutniuk Hamiltonnal. "A prioritásunk az, hogy a jelenlegi versenyzőink maradjanak. Amennyiben ez nem jön össze, (Fernando) Alonso jelenti az első számú alternatívát, akit (Valtteri) Bottas követ a rangsorban."

A spanyolról elismerően beszélt. "Veszélyes ellenfél bármilyen autóval. Egy olyan autót, ami a 6. helyre képes, behoz a 3.-ra" - nyilatkozta róla.

A Mercedes szeretné megtartani Lewis Hamiltont 2015 után is, de készülnek arra az esetre is, ha nem tudnak megállapodni vele Forrás: Mercedes

Alonso az idei szezontól a McLaren versenyzője lesz, és állítása szerint hosszabb távra tervez a wokingi csapattal, melyet ismét sikeressé akar tenni. Ugyanakkor hosszabb ideje tartja magát a pletyka, hogy a spanyol titkon Hamilton csapatváltásában bízik, mivel így lehetősége lenne beülnie a mezőny legerősebb autójába.

Elképzelhető, hogy Alonso McLarenhez szerződését is azért jelentették be a vártnál később, mert a versenyző és az istálló sokáig egyeztetett arról, hogy a spanyol milyen feltételek esetén távozhatna idő előtt Wokingból.

Tart a Williamstől

Wolff úgy véli, a Mercedesre a Williams lehet a legveszélyesebb a következő szezonban. "Leginkább tőlük tartok, de félek a Red Bulltól is, hiszen zsinórban négyszer megnyerték a világbajnokságot, és mindent beleadnak, hogy ismét a vb-címért küzdjenek" - mondta.

A Mercedes uralta a 2014-es idényt, és sokak szerint 2015-ben is hasonló lesz a kép Forrás: Mercedes

Az általa említett két csapat végzett a Mercedes mögött a 2014-es bajnokságban, de Wolff szerint a Sebastian Vettellel erősödő Ferrarit sem szabad kihagyni a számításból.

"Sose becsüljék le őket!" - figyelmeztetett. "Fontos számukra, hogy mielőbb újra nyerjenek. Meggyőződésem, hogy hamarosan ismét ütőképesek lesznek, talán már 2015-ben."

A Mercedes a 19 nagydíjból 16-ot megnyert tavaly, és sokan úgy vélik, hogy az idei évben is megmarad az előnyük. Mások ellenben optimisták, és arra számítanak, hogy egy-két csapat felzárkózhat hozzájuk. Wolff mindenesetre továbbra is teljes erőbedobást vár el csapatától.

"Aki kiereszt, kikap" - jelentette ki. "A tavalyi évhez képest idén kevesebb lehetőség van az előrelépésre, és a vetélytársaink már tudják, hogy mik az erősségeink, és mire kell koncentrálniuk ahhoz, hogy legyőzzenek bennünket."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!