Vágólapra másolva!
A Japán Nagydíjon balesetet szenvedő pilóta családja közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztattak, hogy bár Bianchi továbbra sincs eszméleténél, önállóan, segítség nélkül lélegzik, és az orvosok megkezdték a rehabilitációs kezelést.

Jules Bianchi szülei kedden közleményt adtak ki, amelyben a súlyos agysérülést szenvedő versenyző állapotáról tájékoztattak, és bejelentették, hogy fiuk rehabilitációs kezelése megkezdődött.

"Jules állapota változatlan, nincs eszméleténél, de képes önállóan lélegezni" - írták. "Erőt merítünk abból, hogy Jules továbbra is harcol - ahogy arra számítottunk -, és ez lehetővé tette az orvosi stábnak, hogy megkezdjék az eltervezett, alapos rehabilitációs kezelést."

Bianchi a Japán Nagydíjon csapódott neki egy munkagépnek, ezután sokáig mesterséges kómában tartották egy japán kórházban. Jelenleg a nizzai Központi Egyetemi Kórház intenzív osztályán ápolják.

Jules Bianchi már önállóan lélegzik Forrás: AFP

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!