Vágólapra másolva!
Szerinte idén is ugyanolyan jól vezetett, mint 2013-ban, ezért megérdemelne egy jobb autót. Elismeri, hogy a feltörekvő fiatalok miatt nehéz lesz visszakerülnie az élmezőnybe.

Romain Grosjean 2013-ban hat dobogós helyezést szerzett a Lotusszal, és a kezdeti nehézségek után az idény végén rendszeresen gyorsabb volt csapattársánál, Kimi Räikkönennél is. Ehhez képest az idei szezonja katasztrofálisan alakult: a küszködő istállóval csupán kétszer tudott pontot szerezni, és a 8. helynél egyszer sem végzett előrébb.

A tavalyi év végén Grosjeant még a legígéretesebb tehetségek között tartották számon, idén viszont kikerült a rivaldafényből. Helyette Daniel Ricciardót és Valtteri Bottast emlegetik a jövő bajnokai között, akik a Red Bull, illetve a Williams színeiben idén törtek be az élmezőnybe. Grosjean elismeri, hogy nehezen viselte a küszködést a 2014-es idényben, különösen azért, mert állítása szerint ugyanolyan jól vezetett, mint amikor a dobogós helyezésekért harcolt.

Grosjean még nem mondott le arról, hogy újra élcsapatnál versenyezhet Forrás: AFP

„Eddig nem volt könnyű dolgom a Forma-1-ben" – idézi az Autosport a franciát, aki 2009-ben néhány verseny erejéig a Renault-nál versenyzett, majd 2012-ben tért vissza a mezőnybe a Lotusszal. „2012-ben túl keményen próbálkoztam, és elkövettem néhány ostoba hibát. A 2013-as évet viszont - miután megoldottuk a KERS-szel kapcsolatos problémáimat – nagyon jól zártam."

„Akkor azt gondoltam, a szélcsatornában mért adataink alapján idén a győzelmekért, vagy akár még ennél is többért harcolhatok. Hamar rájöttem, hogy ez nem így lesz, ráadásul Ricciardo és Bottas is feltűnt a színen, akik szintén jó versenyzők" – magyarázta Grosjean. „Az emberek ezért elfelejtik, hogy én mire voltam képes a tavalyi idény vége felé. Jobb voltam Kiminél, pedig ő is jó formában volt – elégedett volt az autójával, amely igazodott a stílusához."

Grosjean idén egy élcsapattól sem kapott ajánlatot, ezért 2015-ben is a Lotusnál fog versenyezni. Bízik benne, hogy az immár Mercedes-motorral felszerelt autóval képes lesz megmutatni, hogy helye van az élmezőnyben. „Ha továbbra is olyan jól vezetek, ahogy csak tudok, akkor talán 2016-ban újra győztes autóban ülhetek" – bizakodott.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!