Vágólapra másolva!
A mexikói versenyző nem lát problémát abban, hogy Max Verstappen jövőre 17 évesen, minden idők legfiatalabb pilótájaként fog debütálni. Danyiil Kvjat a saját példája alapján nem hiszi, hogy a holland életkora akadály lehet.

Nagy vitákat kavart a Red Bull döntése, miszerint a még csak 17 éves Max Verstappennek adják oda jövőre a Toro Rosso egyik autóját. A holland ezzel minden idők legfiatalabb F1-es versenyzője lesz, ám sokak szerint ez felelőtlen döntés volt a csapat részéről, ami a szárnyait bontogató tehetség karrierjének is árthat.

Danyiil Kvjat azonban, aki idén szintén nagyon fiatalon mutatkozott be a Forma-1-ben, úgy véli, nincs gond a Toro Rosso választásával. Szerinte ő maga is bizonyította, hogy az életkor alapján nem szabad jóslatokba bocsátkozni.

"Csak a magam nevében beszélhetek, de részemről minden rendben volt. Kezdetben mindenki pesszimistán várta, hogy mire leszek képes, de végül minden jól sült el" - nyilatkozta az Autosportnak.

Danyiil Kvjat első idényét teljesítette a Forma-1-ben Forrás: AFP

Kvjat a Toro Rossónál megbízható teljesítménnyel, nagyobb hibák nélkül, 8 szerzett ponttal zárta első szezonját, és jövőre már a Red Bullnál versenyezhet. Nem ért egyet azokkal a kritikákkal, melyek szerint egyszerűbbé tette a dolgát, hogy az autók leszorítóereje csökkent a korábbi évekhez képest.

"Semmivel sem lett könnyebb a feladat. Valaki vagy meg tudja csinálni, vagy nem" - közölte az orosz pilóta. Verstappennel kapcsolatban az egyik legnagyobb aggály, hogy csupán egyetlen évet versenyzett formaautóval.

Pérez sem aggódik

A Force India versenyzője, Sergio Pérez is azt mondja, hogy akiben megvannak a szükséges képességek, életkortól függetlenül elboldogul a Forma-1-ben. "Bőven akad tanulnivaló, de aki elég ügyes, az megbirkózik vele" - utalt az F3-ból előrelépő Verstappenre.

"Ha valaki kellően jó, és a Red Bull bizalmat szavaz neki a versenyzésre, az miért lenne baj? Ez jó a sportágnak és a szurkolóknak is."

Úgy érzi, a holland tehetség nagy tetteket vihet véghez a jövőben. "A Red Bull észrevett benne valami különlegeset" - mondta. "Történelmet fog írni. A srác bizonyára egészen különleges."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!