Vágólapra másolva!
Adrian Sutil kesereg az egyre több olyan pilóta miatt, aki nagy összeget fizet azért, hogy versenyzői szerződést kapjon a Forma-1-ben. Szerinte ez már nem is sport.

Adrian Sutilnak nem jut hely a Forma-1 2015-ös mezőnyében, miután a Sauber úgy döntött, Esteban Gutiérezzel együtt lecseréli a fiatal Felipe Nasrra és Marcus Ericssonra, akik mögött jelentős szponzori támogatás áll. Az F1-ben eddig hét szezont teljesítő német szomorú amiatt, hogy a tehetség helyett egyre inkább az anyagi szempontok vezérlik a csapatokat a pilóták kiválasztásakor.

"Némelyik versenyző akkora összeget fizet egy-egy évért, hogy a helyzet irányíthatatlanná vált. Ennek nem kellene így lennie" - mondta Sutil az Autosportnak. Tisztában van vele, hogy a jelenség évtizedek óta része a Forma-1-nek, de úgy véli, korábban nem volt ennyire feltűnő.

Adrian Sutilt kitúrták a fizetős versenyzők Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

Azt is tudja, hogy több csapat a nehéz anyagi helyzete miatt kényszerül fizetős versenyzők alkalmazására, ám szerinte maguk az istállók is tehetnének azért, hogy ez ne így legyen.

"Először is, szerintem néhány csapatnak jobb munkát kellene végeznie, hogy nyereségessé váljanak" - közölte Sutil. "Emlékszem, hogy amikor a Minardi vagy az Arrows még létezett, többé-kevésbé ők is nyereségesek voltak. Akkor is akadtak pilóták, akik háttértámogatással érkeztek, de nem ez jelentette a fő szempontot a kiválasztásukkor."

"Jó lenne, ha visszatérne ez az időszak, és akkor talán ismét sportról beszélhetnénk. Most viszont nehéz megmondani, hogy pontosan mi is ez."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!