Vágólapra másolva!
Már hagyomány, hogy a Forma-1 nagyura minden karácsonykor elküld egy különleges, egyedi tervezésű üdvözlőlapot, amely a sport valamilyen aktualitását figurázza ki.

Az idei üdvözlőlapon a müncheni ügyészség ellen indított vicces támadást. A képen egy fekete köpenyt és maszkot viselő lovas látható, amint pisztolyt fog a 100 millió dollárral teli zsákot cipelő Ecclestone-ra, és közli vele: „Ez nem rablás! A bajor államnak gyűjtök." A jelenet szarkasztikus utalás a Forma-1 nagyura ellen az idén lezajlott eljárásra, amelyben a sport évekkel ezelőtti eladásával kapcsolatos vesztegetés gyanúja miatt végül peren kívül megegyeztek vele. A helyi törvények által biztosított lehetőséget kihasználva sem bűnösnek, sem ártatlannak nem minősítették annak fejében, hogy befizet 100 millió dollárt.

A rajzon még a környezet is hiteles, a háttérben látható „Mandarin Oriental" szálloda bejárata ugyanis a valóságban pont így néz ki. A lap hátoldalára Ecclestone azt írta, „ezek után talán München igazán kellemes városában is rendezhetünk egy Forma-1-es versenyt. Boldog karácsonyt és újévet kívánok! Ebben a kaotikus világban ezt nem egyszerű teljesíteni. A legjobbakat: Bernie."

Ecclestone képeslapjai gyakran kíméletlenül célba találnak. A két évvel ezelőttin például az volt látható, amint Lewis Hamilton a havas pálya szélén lerobbant McLarenjét sorsára hagyva beszáll Niki Lauda Mercedesébe, melynek anyósülésén szintén egy pénzeszsák vár rá. A 2011-es lap főszereplője ugyancsak Hamilton volt, azon épp szögeket dobott Felipe Massa közeledő Ferrarija elé, ami az abban a szezonban történt gyakori ütközéseikre utalt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!