Vágólapra másolva!
Ron Dennis szerint a csapat célja, hogy újra olyan sikeresek legyenek, mint legutóbbi Honda-korszakban. A japán gyártónál tett látogatás lenyűgözte.

A McLaren főnöke, Ron Dennis kijelentette, a McLaren a következő években nem csupán győzelmekre tör, hanem egyenesen uralni szeretnék a Forma-1-et. A csapatnál az elmúlt egy évben komoly átszervezések történtek, a 2015-ös idényre pedig a motorszállítójukat is lecserélték, és a Mercedes helyett a Honda hajtásláncait fogják használni.

A McLaren 1988 és 1992 között már versenyzett a japán gyártó motorjaival, ez az együttműködés zsinórban négy világbajnoki címet eredményezett. Dennis hisz benne, hogy az istálló a jövőben is képes lesz hasonló eredményekre.

„Az a célunk, hogy megismételjük azt, amit akkoriban elértünk, vagy amit a Mercedes idén elért – uralni akarjuk a sportágat" – nyilatkozta a brit. „Emlékszem, az idei szezon elején azt mondtam, azért vagyunk itt, hogy versenyeket nyerjünk. Ez volt a célunk, de mégsem sikerült futamgyőzelmet aratnunk. Azt gondolhatnák, ha ezek után uralomról beszélek, akkor egy hatalmas bukás felé vezetem a csapatomat."

A McLaren és a Honda újra közösen uralná az F1-et Forrás: McLaren

„Nyilvánvaló azonban, hogy az uralmat nem feltétlenül lehet hamar kiépíteni, ez hosszabb ideig tart. Erre kell törekednünk, mert csak ez különböztet meg minket azoktól a csapatoktól, akik egyszerűen versenyeket nyernek" – magyarázta. „Versenyeket nyerni is nagy kihívás, de uralni a mezőnyt még nagyobb."

Dennis szerint a siker érdekében elengedhetetlen, hogy a versenyzőikhez hasonlóan a motorszállítójukkal is jó viszonyt alakítsanak ki. „Mivel tiszteletben tartottuk a Mercedesszel fennálló hosszú kapcsolatunkat, időbe telt, mire elkezdhettünk összekovácsolódni a Hondával" – nyilatkozta Dennis, aki a Japán Nagydíj után ellátogatott a Honda gyárába, és „elképesztőnek" nevezte a tapasztalatot.

„A létesítményekben mindent áthatott az elkötelezettség, a koncentráció és a minél jobb teljesítményre való törekvés. A McLaren-Honda fejlesztőmérnökein is ezt a hozzáállást láttam. Nagyon magabiztos vagyok, és őszintén hiszek benne, hogy a kitűzött céljaink reálisak."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!