Vágólapra másolva!
A hatvannégyből kb. húszat azonosítottak, némelyik azonban megsérült.

A brit rendőrség lakossági bejelentésre mintegy húsz Forma-1-es trófeát talált meg a sandhursti Horseshoe (magyarul patkó) tóba dobálva abból a hatvannégyből, amelyet a Red Bull Milton Keynes-i főhadiszállásáról loptak el december 6-án. A tettesek egy terepjáróval áthajtottak a könnyűszerkezetes épület bejáratán, és kifosztották a recepció melletti óriásvitrint.

„Úgy becsüljük, hogy kb. húsz trófeát találtunk meg, de még egyeztetünk a Red Bull-lal a pontos számról, mert némelyik megsérült" – mondta Chris Oakman a rendőrség részéről. „Továbbra is arra kérjük a lakosságot, hogy ha van információja a rablásról, lépjen érintkezésbe velünk, és akkor is értesítsen minket, ha újabb serlegekre, vagy azok darabjaira bukkan a Horseshoe tó közelében."

Ezeket a trófeákat lopták el a Red Bull főhadiszállásáról Forrás: Red Bull

Bár a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko eredetileg úgy vélte, a trófeákat az ezüsttartalmuk miatt tulajdonították el, a csapat főnöke szerint a megtalálásuk körülményei arra utalnak, hogy „értelmetlen" bűntényről volt szó.

„Miközben ezek a trófeák nekünk rengeteget jelentenek, az anyagi értékük alacsony. A főhadiszállásunkon viszont jelentős kár keletkezett a betörés során" – árulta el Christian Horner. „Most remélhetőleg visszaszállíthatjuk őket a központunkba, ahová tartoznak, azokról pedig, amelyek nem kerülnek elő, másolatokat készíttethetünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!