Vágólapra másolva!
Nemcsak a versenyzőket, hanem a csapatot is nyugtalanította, hogy a Sauber története legrosszabb szezonját teljesítette. A mexikói úgy véli, az év során volt főnökei megváltoztatták a véleményüket azzal kapcsolatban, hogy mit várnak el a pilótáktól. 

Felkészületlenül érte a Saubert, hogy a várakozásoktól messze elmaradva szerepeltek a Forma-1 a 2014-es szezonjában, és történetük során először pont nélkül zárták az évet. A C33 részben a Ferrari erőforrás, részben az anyagi nehézségek miatt többnyire messze volt a pontszerzéstől, amikor pedig jobbnak tűntek az esélyeik, baleset vagy valamilyen egyéb nem várt körülmény állt az útjukba.

„A helyzet mindenkit meglepett, ezért volt minden sokkal nehezebb a vártnál. Ez a frusztráció nem csak a versenyzőket érintette, hanem a csapat többi tagját is" – nyilatkozta Gutiérrez az Autosportnak, még mielőtt bejelentették, hogy jövőre a Ferrari tartalékpilótája lesz.

„Úgy gondolom, az újonc évemmel összehasonlítva az idén sikerült nagy lépést tennem előre" – vélte. „Fejlődtem, és a teherbírásomat is bizonyítottam, ami egy ilyen szezon során felszínre jön. Persze nem ideális ilyen helyzetben lenni, de ez olyan tapasztalat, ami a jövőben sokat fog segíteni. Bizonyos szempontból még hálás is vagyok érte, mert erősebbé és felkészültebbé tett."

Gutiérrez úgy érzi, nem értékelték az erőfeszítéseit Forrás: AFP

A mexikói fiatal ugyanakkor nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, ami a hátországából érkező anyagi támogatás segítségével a mezőnyben tarthatta volna: a Saubernél úgy döntöttek, hogy a vastag pénztárcával érkező Marcus Ericsson, és a szintén jó szponzori hátterű Felipe Nasr foglalhatja el a két versenyzői ülést 2015-ben.

„Ez eléggé elkeserítő, de az ember kénytelen elfogadni, aztán egyszerűen továbblépni. Hálás vagyok minden mérnöknek, és az összes szerelőnek, akikkel az évek során együtt dolgoztam" - jelentette ki Gutiérrez.

„A Sauber minden szempontból rengeteg kihívással néz szembe. Eléggé megváltoztak az igényeik azzal kapcsolatban, hogy mit várnak a versenyzőiktől" - tette hozzá. "Azt hiszem, a legtöbben tudják a csapatnál, hogy milyen erőfeszítéseket tettem ebben a helyzetben, csapatjátékosként dolgoztam a nehéz pillanatokban is. Úgy látszik, mások nem így gondolták."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!