Vágólapra másolva!
Ron Dennis cáfolta, hogy a szerződése kilépésre jogosító záradékot tartalmazna, és a spanyol is azt állítja, hosszabb időre tervez Wokingban. Korábbi csapattársa, Jacques Villeneuve és barátja, Robert Kubica eltérő véleménnyel van a visszatéréséről.

Még meg sem száradt a tinta Fernando Alonso szerződésén a McLarennél, a világsajtó már arról számolt be, hogy a spanyol továbbra is a Mercedeshez készül, de legalábbis aggódik a McLaren-Honda jövő évi versenyképessége miatt, ezért teljesítményalapú záradékokat tartalmaz a megállapodása új csapatával. Ez az értesülés makacsul kering hetek óta, de Ron Dennis, a McLaren csoport elnöke szerint semmi alapja nincs.

„Nincs kilépési záradék és semmi hasonló, ami a sajtóban megjelent az elmúlt napok során" – jelentette ki az El Mundo Deportivónak, és azt is megerősítette, hogy Alonsót hároméves szerződés köti régi-új csapatához. A kétszeres világbajnok szintén elmondta, hogy hosszabb távra tervez Wokingban, mert eleinte nem számít rendszeres sikerekre a formálódó McLaren-Hondánál.

Szent a béke? Alonso és Dennis 2007-es konfliktusa állítólag már a múlté Forrás: Steven Tee/McLaren

„Az első év a tanulásról szól majd, hiszen az elmúlt 2-3 évben a McLaren nem volt lehengerlően versenyképes" – idézte őt az EFE hírügynökség. „Reméljük, hogy jól alakul a telünk, aztán már boldog leszek azzal, ha bele tudunk szólni a harcba, új dolgokat tanulunk, feljutunk a dobogóra, és megnyerünk néhány futamot."

Megoszlanak a vélemények

Viharos múltjuk miatt sok kérdés merült fel azzal kapcsolatban, hogy Alonso és a McLaren vajon tudnak-e majd együtt dolgozni, s bár az érintettek igyekeztek kétséget sem hagyni afelől, hogy túljutottak a konfliktusaikon, erről nincs mindenki meggyőződve.

„Amennyiben minden jól alakul, fantasztikus lesz" – mondta Alonso korábbi csapattársa, Jacques Villeneuve a La Gazzetta dello Sportnak. „Ha viszont a helyzet rosszra fordul, már hat hónap után kitör majd a káosz" – tette hozzá a kanadai, aki Alonso személyisége miatt számít problémákra.

Nem ért egyet vele a lengyel Robert Kubica, aki közismerten jó viszonyt ápol Alonsóval azóta is, hogy súlyos rali balesete miatt kiesett a Forma-1 mezőnyéből.

„Alonso jó barátom, nem hiszem, hogy rossz modorú lenne" – nyilatkozta Leo Turrini szakújságíró Quotidiano című blogjának. „A Ferrarinál töltött évei során a legjobbját nyújtotta, hogy elérje az általa kitűzött célokat, ebben biztos vagyok. Most új kihívás kezdődik számára, szerintem a pályafutása legszebb eredménye lenne, ha a McLarent vissza tudná segíteni az élre."

Sikerre viheti-e Alonso a McLaren-Hondát? Az elemzésünk itt olvasható.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!