Vágólapra másolva!
Steve Nielsen két év után hagyja ott az istállót. A Toro Rossótól a Red Bulhoz távozó Kvjatot nem zavarja, hogy kevés pontot szerzett első idényében.

A Toro Rosso elveszítette neves sportigazgatóját, Steve Nielsent, miután a brit mérnök egyelőre ismeretlen okokból távozott az istállótól. Nielsen 2013 elején, a Caterhamtől érkezett a Toro Rossóhoz, ahol rögtön a sportigazgatói pozíciót foglalta el.

A Toro Rosso nem adott tájékoztatást arról, hogy a tapasztalt mérnök önszántából hagyta ott az istállót, vagy a csapat döntése miatt kellett távoznia. Nielsen a nyolcvanas évek közepe óta számos Forma-1-es istállónál megfordult különböző pozíciókban, dolgozott az Arrowsnál, a Tyrellnél, a Benettonnál, a Renault-nál és a Caterhamnél is.

Nem a sportigazgató távozása az egyetlen változás a Toro Rossónál az új idény előtt: a versenyzőpárosuk is kicserélődik, miután Danyiil Kvjat Sebastian Vettel helyére a Red Bullhoz igazolt, Jean-Eric Vergne-t pedig egy harmadik idényre már nem tartották meg.

Kvjat úgy érzi, bizonyította a tehetségét Forrás: AFP

Sokan meglepődtek, hogy a Red Bull a fiatal oroszt léptette előre, aki ráadásul 22-8 arányban kikapott Vergne-től a pontversenyben. Kvjat azonban úgy érzi, megérdemli a bizalmat, és az sem zavarja, hogy első idényében kevés pontot gyűjtött. „Ez legtöbbször rajtam kívülálló okok miatt alakult így. Ráadásul a pontverseny nem sokat számít, ha az ember nem a bajnoki címért harcol, ezért igazából nem is érdekel" – mondta Kvjat.

„Az a lényeg, hogy az első futamtól kezdve a pontokért harcolhattam, pedig úgy éreztem, az autóm nem igazán illik a stílusomhoz" – mondta. „Szerintem jó idényem volt, és megmutattam, hogy van bennem lehetőség. Akik körülöttem dolgoztak, szerencsére a dolgok mélyére láttak, és szerintük eleget mutattam idén."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!